Yerel iktidar asıl işine dönsün

Saadet Partisi Kocaeli teşkilatlanma başkanı Zafer Mutlu, geçtiğimiz gün yerel iktidara yönelik eleştirilerde bulundu

Yerel iktidar asıl işine dönsün

Saadet Partisi Kocaeli teşkilatlanma başkanı Zafer Mutlu, geçtiğimiz gün yerel iktidara yönelik eleştirilerde bulundu

09 Ocak 2017 Pazartesi 13:46
Yerel iktidar asıl işine dönsün

 Kocaeli halkının ihtiyaçları bitti, sorunları çözüldü mü ki iktidar ve muhalefetin yerel temsilcileri üniversite öğrencilerinin konsey seçimleriyle uğraşıyorlar. Gündem değiştirmek için öğrenci konseyi seçimini iptal ettirerek algı oluşturuyorlar.

Üniversite öğrencileri arasında hocalarının gözetiminde demokratik alışkanlıkların kazanılması için her yıl yapılan konsey seçimlerine bu sene yerel iktidar ve muhalefetin müdahalesi ile kara bir leke sürülmüştür. Üniversite öğrencileri arasında Heyecan, koşuşturma, tatlı yarış ve  adrenalini yüksek tartışmaların olduğu konsey seçimlerine bu yıla kadar siyasilerin müdahalesi olmaz; kazanan takdir edilir ve Öğrenciler arasında elbirliği yapılırdı. Üniversite için faydalı hayırlı çalışmalar planlanırdı.

Fakat bugün maalesef görüyoruz ki İktidarda bulunan yerel siyaset ve muhalefet; Kocaeli’nin trafik, tramvay, elektrik hatları, yağmur yağdığında sel sorunları yanında eğitim kurumlarının teknolojik altyapısı, öğrencilerin ulaşım sorunları ve mezun öğrencilerin istihdamı gibi önemli birçok sorun için görüşmeler yapması gerekirken bunları görmezden gelerek suni Gündem oluşturmak için öğrenci konseyi seçimini iptal ettirip algı değiştirmektedirler. Kaybedince kaos oluştur, sonra iyi adam rolünü al, kendi adamını seçtir. Bu siyasetin sonu ayrışımdır, kutuplaşmadır ve hüsrandır.

Sayın il başkanları, cumhurbaşkanının katılıp övgüler yağdırdığı "İnovasyon haftası 2016 fuarında" Kocaeli Üniversitesi'nin yer almaması "Konsey Seçimi" kadar ilginizi çekmedi mi?  Bilgi ve teknoloji projesi üretmeyen üniversite için üçlü toplantı düzenlediniz mi? Öğrencilerin üniversite ulaşımda özellikle Merkezi sınavlarda ulaşım probleminin çözümü için ne tür müdahaleler yaptınız?

Biz Saadet Partisi olarak her kurumun kendi yaşam alanında başarılı olması için gayret, azimle ve sabırla çalışmasından yanayız. Siyasetin, sorunların çözümünü yeniden büyük Türkiye ideali için üstün gayret göstermesi ile çözeceğine inanıyoruz. Üniversiteler de toplumun ihtiyacı olan bilgi ve teknolojiyi geliştirerek sektörün imkânına sunmalıdır diyoruz.

Eğitim kurumlarının, güzel vatanımızın gelişmiş ülkelerin sömürüsünden kurtarmak, taklitçi ve nakliyeci bilgi taşımacılığı yerine hızlı ve yaygın bilgiyi üretip dünyaya pazarlayan kurumlar olmasına gayret etmek asıl meselemizdir. Üniversite konsey seçimleri için değil asıl meselelerimiz için bir araya gelip çözümler üretmeliyiz.

Son Güncelleme: 10.01.2017 12:27
Anahtar Kelimeler:
SaadetPartisiKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38