Kocaeli'de, Terör Örgütüne Yönelik “Gürz-8” Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Gürz-8” operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kocaeli'de, Terör Örgütüne Yönelik “Gürz-8” Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Gürz-8” operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

17 Ağustos 2024 Cumartesi 14:51
Kocaeli'de, Terör Örgütüne Yönelik “Gürz-8” Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Gürz-8” operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar sırasında 222 şüpheli yakalandı.

“Gürz-8” Operasyonları ve Yakalanan Şüpheliler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen “Gürz-8” operasyonları; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde düzenlendi.

Şüphelilerin Faaliyetleri ve Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sonucunda yakalanan 222 şüphelinin, silahlı terör örgütüne üye olarak örgütün kırsal kadrolarına katılmaları yönünde bilgiler bulundu. Ayrıca, bu kişilerin geçmişte terör örgütü faaliyetlerinde bulundukları, sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptıkları, terörizme finansman sağladıkları, işbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulundukları, Avrupa yapılanması içinde yer aldıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk lirası, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar yer aldı.

Bakan Yerlikaya’dan Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.08.2024 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38