Başiskele’ye Atık Geri Kazanım Tesisi, Kurulacak

Başiskele ilçesinde çevre yönetimi ve geri dönüşüm alanında önemli bir adım atılıyor.

Başiskele’ye Atık Geri Kazanım Tesisi, Kurulacak

Başiskele ilçesinde çevre yönetimi ve geri dönüşüm alanında önemli bir adım atılıyor.

13 Ağustos 2024 Salı 15:35
Başiskele’ye Atık Geri Kazanım Tesisi, Kurulacak

Başiskele ilçesinde çevre yönetimi ve geri dönüşüm alanında önemli bir adım atılıyor. Başiskele Kullar’da faaliyet gösteren İnsol Kimya Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, yeni bir atık geri kazanım tesisi kurma planını hayata geçirmek üzere Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu. Proje, dolgu ve katkı hammaddelerinin karıştırma, ısıtma işlemlerinden geçirilerek membran üretimi ve atık geri kazanımı sağlanacak bir tesis içeriyor.

ÇED Toplantısı Tarihi ve Yeri

Projenin ÇED süreci kapsamında, halkın görüşlerinin alınacağı önemli bir toplantı düzenlenecek. İnsol Kimya'nın projesini detaylı bir şekilde anlatacağı ve vatandaşların sorularını yanıtlayacağı Halkın Katılım Toplantısı, 20 Ağustos günü saat 10.00’da Kullar Yaşam Merkezi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Proje Bedeli ve Beklentiler

Projenin toplam maliyeti 6 milyon 484 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Atık geri kazanım tesisinin kurulması, hem çevre dostu uygulamaları teşvik edecek hem de bölgedeki atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerine önemli katkılarda bulunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38