Kocaeli Ticaret Odası’ndan, Yeni Vergi Düzenlemesi, Bilgilendirme Toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki son değişiklikleri ele alan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kocaeli Ticaret Odası’ndan, Yeni Vergi Düzenlemesi, Bilgilendirme Toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki son değişiklikleri ele alan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

23 Eylül 2024 Pazartesi 12:48
Kocaeli Ticaret Odası’ndan, Yeni Vergi Düzenlemesi, Bilgilendirme Toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki son değişiklikleri ele alan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kocaeli Defterdarlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıya KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, Kocaeli Defterdarı Dr. Osman Eşgin, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Zengin ve Denetim ve Koordinasyon Müdürü Neşe Turgut katılımcılara yeni vergi düzenlemeleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu.

Yeni Vergi Düzenlemeleri Yürürlüğe Girdi

Toplantının açılışında konuşan KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, "Temmuz ayı içerisinde yeni vergi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İlk etapta bazı maddelerle ilgili soru işaretleri bulunuyordu. Hem yeni düzenlemeler hem de güncel uygulamalar hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Ayrıca, Enflasyon Muhasebesi ile ilgili geçen hafta alınan önemli bir karar işveren lehine gelişti, bu durumdan memnuniyet duyuyoruz," dedi.

Kocaeli'nin Vergi İstatistikleri

Kocaeli Defterdarı Dr. Osman Eşgin, ildeki güncel vergi istatistiklerini paylaşarak şunları söyledi: “2023 yılı itibarıyla Kocaeli, İstanbul’dan sonra toplanan vergilerin %10,78’ini karşılayan ikinci il konumundadır. İlimizin 2023 yılında ödediği vergi miktarı 485 milyar 300 milyon TL’dir. Bu rakam, Türkiye genelinde 69 ilin vergi gelirlerinin toplamından fazladır. Kocaeli, devlete en fazla katkı sağlayan il olarak öne çıkmaktadır.”

Taşra Yapısında Önemli Değişiklikler

Defterdar Eşgin, 161 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra yapılanmasında önemli değişiklikler yapıldığını vurguladı. “1 Eylül 2024 tarihinden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı olan defterdarlıklar kapatılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatı, her ilde doğrudan merkeze bağlı defterdarlıklardan oluşacak. Vergi Dairesi Başkanlıkları, bulundukları ilin adıyla Başkanlığa bağlı defterdarlık olarak görevlerine devam edecek. Vergi Dairesi Başkanı kadrosundaki kişilerin görevleri sona erecek ve bu kişiler, son görev yaptıkları ilde defterdar kadrosuna atanmış sayılacaklar,” şeklinde bilgi verdi. Eşgin, bu düzenlemeyle Kocaeli Defterdarı olarak görevlendirildiğini de açıkladı.

Katılımcıların Soruları Yanıtlandı

Toplantının devamında, mükellefleri ilgilendiren düzenlemeler katılımcılarla paylaşıldı ve onların soruları yanıtlandı. Kocaeli Ticaret Odası, bu tür bilgilendirme toplantalarıyla üyelerini güncel gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirmeye devam etmeyi hedefliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38