Temmuz'da, kiralara yüzde 65.21 oranında bir zam

Temmuz ayıyla birlikte kiralar ve maaş zamları konusunda önemli değişiklikler bekleniyor.

Temmuz'da, kiralara yüzde 65.21 oranında bir zam

Temmuz ayıyla birlikte kiralar ve maaş zamları konusunda önemli değişiklikler bekleniyor.

19 Haziran 2024 Çarşamba 12:55
Temmuz'da, kiralara yüzde 65.21 oranında bir zam

Temmuz ayıyla birlikte kiralar ve maaş zamları konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, Temmuz'da kiralara yüzde 65.21 oranında bir zam yapılacak. Bu artış, özellikle büyük şehirlerde kiracılar için ciddi bir mali yük oluşturabilir. Örneğin, 12 bin lira olan bir kira bedeli Temmuz itibarıyla 19 bin 825 liraya çıkacak, bu da kiracıları ekonomik anlamda zorlayabilir.

Maaş zamları ise kiralarla kıyaslandığında daha sınırlı kalacak. Memur ve memur emeklilerine Temmuz'da yüzde 20-25 arasında bir zam yapılması bekleniyor. Ancak asgari ücretlilerle 10 bin liralık en düşük emekli aylığına herhangi bir zam yapılmayacak. Bu durumda, milyonlarca işçi, memur ve emekli, artan kira maliyetleri karşısında maaşlarının yetersiz kalacağı endişesini taşıyor.

Haberde belirtilene göre, yeni zamların ardından emekli maaşları ve memur maaşları ile kira artışları arasındaki dengesizlik büyük bir sorun olarak ortaya çıkabilir. Özellikle emeklilerin ve asgari ücretle geçinenlerin, kiraları ödemekte zorlanacağı ve bu durumun toplumsal bir sorun haline gelebileceği vurgulanıyor. Maliyetlerin artışıyla birlikte, yaşam standartlarının korunması için maaş zamlarının kira artışlarına uygun bir şekilde ayarlanması gerektiği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 19.06.2024 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38