Yabancı Yatırımcıların, Hisse Senedi Satışları Artıyor

Türkiye'de yabancı yatırımcıların hisse piyasasında net satıcı pozisyonunu sürdürmesi dikkat çekiyor.

Yabancı Yatırımcıların, Hisse Senedi Satışları Artıyor

Türkiye'de yabancı yatırımcıların hisse piyasasında net satıcı pozisyonunu sürdürmesi dikkat çekiyor.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:21
Yabancı Yatırımcıların, Hisse Senedi Satışları Artıyor

Türkiye'de yabancı yatırımcıların hisse piyasasında net satıcı pozisyonunu sürdürmesi dikkat çekiyor. Son altı haftada, yurtdışında yerleşik yatırımcılar hisse piyasasından toplamda 1.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu durum, yabancıların Türk hisse senetlerine olan ilgisinin beklenenden düşük olduğunu gösteriyor. Aynı dönemde ise yabancılar, Türkiye devlet tahvillerine 4.4 milyar dolarlık net alım yaparak güvenli liman arayışlarını sürdürdü.

Yılbaşından bu yana BIST100 endeksinde yüzde 42.54'lük bir yükseliş yaşanmasına rağmen, yabancı yatırımcılar hisse senetlerine net olarak 1 milyar dolarlık satış yapmış durumda. Piyasa uzmanları, bu durumu hem Türkiye'deki enflasyon endişelerine hem de şirket bilançolarındaki zayıflığa bağlıyor. Ayrıca, Türkiye'ye uzun vadeli bakma isteksizliği de yabancı yatırımcıların hisse senedi tercihlerini etkileyen faktörler arasında gösteriliyor.

Ekonomi Uzmanlarından Değerlendirme

Ekonomi uzmanları, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk algısının yüksek olduğunu ve bu nedenle hisse senetleri yerine daha güvenli görünen devlet tahvillerine yöneliminin arttığını belirtiyor. Yılın başından beri Türk varlıklarının performansında gözle görülür bir ayrışma yaşanırken, yabancıların daha istikrarlı ve düşük riskli yatırım araçlarına yönelmesinin ekonomik dengeler üzerindeki etkileri yakından takip ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38