"Zombi". Şirketlere karşı sert tedbirler geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV vurgunu yapılan "zombi" şirketlere karşı sert tedbirler alıyor. 

"Zombi". Şirketlere karşı sert tedbirler geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV vurgunu yapılan "zombi" şirketlere karşı sert tedbirler alıyor. 

21 Haziran 2024 Cuma 13:49
"Zombi". Şirketlere karşı sert tedbirler geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV vurgunu yapılan "zombi" şirketlere karşı sert tedbirler alıyor.  Edinilen bilgilere göre, hazırlanan vergi paketi taslağı kapsamında, şirketlerin birleşme, devir ve bölünme gibi işlemleri artık KDV indirimlerinin vergi incelemesine tabi tutularak gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Bu adımın temel amacı, şirketlerin KDV kaçakçılığı yapmasının önüne geçmek ve devlete yönelik vergi kaybını önlemek olarak açıklanıyor. Hükümet, söz konusu düzenleme ile milyarlarca liralık vergi kaçağına engel olmayı hedefliyor.

Son dönemde Türkiye genelinde yaygınlaşan KDV vurgunu yöntemi, uluslararası düzeyde de dikkat çekmiş ve IMF'nin geçen yıl yayımladığı raporda Türkiye'nin zombi şirket oranının yüksek olduğuna vurgu yapılmıştı. Zombi şirketlerin KDV devir işlemleriyle devlete ciddi zararlar verdiği belirtilirken, Maliye Bakanlığı'nın yaptığı incelemelerde bu şirketlerin sahte faturalar ve muhasebe hileleriyle KDV indirimi sağladığı ortaya çıktı.

Maliye Bakanlığı, bu çerçevede harekete geçerek önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak olan torba yasa teklifine ilgili maddeyi ekledi. Bu madde, birleşme, devir ve bölünme işlemleri sonrasında KDV indirimlerinin vergi incelemesi altına alınmasını öngörüyor. Bu sayede hükümet, vergi kaybını minimize etmeyi ve vergi sisteminin güvenilirliğini artırmayı amaçlıyor.

Son Güncelleme: 21.06.2024 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38