Sağlık Bakanlığı Hastayı Müşteri, Hastanelerde Ticaret Hane Olarak Görülmektedir. Açıklamalarını sürdüren Çeker; Sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışan talepleri ise sürekli ötelenmektedir. Diyen Çeker; Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Sağlık bakanlığı Hastayı müşteri, Hastanelerde ticaret hane olarak görülmektedir. Hastane yöneticileri az personelle çok iş yapmak suretiyle hastaneleri kar getiren birer ticarethane gibi yönetmeye çalışmaktadırlar. Dedi.
Sürekli Topun Taca Atılması Çalışanda Dayanılacak Hal Bırakmamıştır.
Çeker; Ekonomik kayıpların dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır. Emeklilikte bekleyen sefalet ile ilgili de sürekli topun taca atılması çalışanda dayanılacak hal bırakmamıştır. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı verilmesi ve lisans tamamlamanın hayata geçirilmesi gibi hususlarda ne yazık ki somut adımlar, verilen sözlerin üstünden bir yıla yakın süre geçmesine rağmen atılmamış olduğunu söyleyen Çeker; Türk Doktorlarının sorunlarına sürekli kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmakta, niteliği olmadan ucuz iş gücü için ince hesaplar yapılarak, yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır. Dedi.
Açıklamalarını sürdüren Çeker; Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadırlar. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına angarya Cumartesi nöbeti dayatılmakta ve pazarda çalışacaksınız denilerek hızla köle sistemine dümen kırılmaktadır. Dedi. Başkan Çeker; Kamu hizmeti yürüten ama kadro talepleri yerine getirilmeyen kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe hemşireler ve 4/C’liler umutsuzluğa sevk edilmektedir. Memurlarımız yok sayılmış, Hizmetliler görevini yaptıkları memur kadrosuna atanmamıştır. Dedi.
Şube Başkanı Çeker; Kısacası Sağlık hizmetlerinde görev alan doktorumuzdan hemşiresine, ebemizden sağlık memurumuza sağlık teknisyenine, teknik personelden, memura, hizmetli arkadaşlara kadar her birinin sorunu ve sıkıntısı vardır.Diyen Çeker; Çalışanlar böyle bir durumda iken ne yazık ki bakanlık tarafından çalışan memnuniyeti hiçe sayılmakta, çalışanların talepleri ise sürekli ötelenmektedir. Sağlık çalışanları yapılacak, edilecek gibi ucu sonu belli olmayan sözlerden, kendilerinin umursanmamasından usanmışlardır. Dedi. Çeker; Sabır taşları çatlamış, tahammül bardakları dolup taşmıştır. Dertler boylarını aşmış olmasına rağmen hala vurdumduymazlıkların devam etmesi kabul edilemez. Dedi.
Yetti artık diyoruz.
Şube Başkanı Çeker; Türk Sağlık-Sen olarak bir 14 Mart Tıp Bayramının daha süslü sözlerle geçiştirilmemesi, çalışanların taleplerinin yerine getirilmesi ve Türkiye Kamuoyunda tekrar güçlü bir şekilde gündeme gelmesi adına 13 Martta tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. Dedi. Başkan Çeker; Alanlara çıkarak yetti artık diyoruz. Ayrıca 14 Mart Cumartesi günü de kararlığımızı devam ettiriyor ve aile hekimliklerinde ve TSM’lerde Cumartesi nöbetine hayır diyerek iş bırakıyoruz. Diyen Çeker; Sağlık alanında örgütlü dernek, oda ve diğer birçok STK ile aynı gün yapacağımız bu iş bırakma eyleminde sağlık çalışanlarının taleplerine bir kez daha dikkat çekeceğiz ve sorunlara çözüm isteyeceğiz. Dedi.
Tüm Vatandaşlarımızdan Anlayış Bekliyoruz.
Şube Başkanı Çeker; Sadece acil sağlık hizmetlerinin sunulacağı bu eyleme tüm sağlık çalışanlarının, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm STK’ların katılmasını bekliyor ve çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz. Dedi. Başkan Çeker; Gelin 500 Bin Sağlık çalışanının haklı taleplerini aynı günde hep beraber dile getirelim. Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi içinde gerçekleştiriyoruz ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Dedi.