15 Temmuz alanında nöbet sürüyor

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde bu akşamdan itibaren başlayacak olan anma etkinlikleri ilimizde de yoğun bir katılım ile başlamış durumda

15 Temmuz alanında nöbet sürüyor

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde bu akşamdan itibaren başlayacak olan anma etkinlikleri ilimizde de yoğun bir katılım ile başlamış durumda

15 Temmuz 2017 Cumartesi 21:48
15 Temmuz alanında nöbet sürüyor

 

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde bu akşamdan itibaren başlayacak olan anma etkinlikleri ilimizde de yoğun bir katılım ile başlamış durumda

15 Temmuz Perşembe pazarı alanında gerçekleşecek olan anma etkinlikleri için hazırlıklar dün akşamdan itibaren başladı. Akşam saat 20.00’de başlayıp sabah 07.00’ye kadar sürecek 15 Temmuz’un 1. yılında Milli İrade ve Demokrasi nöbeti için alana dev sahne kuruldu. Vatandaşların ve siyasetçilerin akın etttiği alanda sıkı güvenlik önlemleri sabahın erken saatlerinden itibaren alındı.

 

YOĞUN GÜVENLİK ALTINDA ALANA GİRDİLER

20.00'da başlaması planlanan programlar için vatandaşlar da alana doğru akın etmeye başladı. Girişler polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri ile yapıldı. Alana giriş yapan her vatandaşın üzeri didik didik aranırken, sıcak havadan dolayı su ikramlarında bulunuldu. Alanda adeta miting havası var... Büyük bir kalabalık oluşmuş durumda.

 

KATILIM

Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Komutanı Metin Gürak, Gölcük Donanma Komutanı Veysel Kösele, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, GTÜ Başkanı Haluk Görgün, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Baro Başkanı Sertif Gökçe, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçe kaymakamları katılım sağladı.

 

ATATÜRK VE ERDOĞAN BAYRAKLARI 

Meydana Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bağımsızlığımızın onurlu simgesi dev bir Türk bayrağı asıldı. Anma programı 15 Temmuz 2016 gecesinde darbe girşimini önleme çabası ve direnişi içindeyken şehit düşen 248 Türk vatandaşının isminin okunmasıyla başladı. Her bir isimden sonra alanda bulunan tüm vatandaşlarca yüksek sesle "Burada" denildi.

 

MEHTER MARŞI

7'den 70'e herkes 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi meydana akın etmiş durumda. Alanda sadece Türk bayraklarının geçişine izin veriliyor. Şehitlerimizin isimlerinin anonsunun ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı alanda kurulan sahneye çıkarak Osmanlı Mehter Marşlarını okudu.

 

ANI DEFTERİ KİTAPLAŞTIRILACAK

Alanda AKP Gençlik Kolları tarafından oluşturulan 15 Temmuz Destanı Anı Defteri'ne vatandaşlar o günkü hislerini yazabiliyor. Küçüğü büyüğü bugünkü hislerini tarihe not ediyor. Anı defteri daha sonra kitaplaştırılacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, 15 Temmuz alanda binlere hitap etti. Karaosmanoğlu:

"Bugün 15 Temmuz’u idrak ediyoruz. Duayla Nöbet Vaktinde buluştuk. Millî İrade Meydanı’na hoş geldiniz. Nöbetimiz mübarek olsun.15 Temmuz’da tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık. Fetöcü hainler ülkemizi işgal etmeye yeltendi. Cennet vatanımızı; Tasmalarını tutanlara peşkeş çekmek için hayâsızca saldırdılar. Asker kılığına girdiler. Mehmetçiğin üniformasına ihanet bulaştırmaya çalıştılar.  Bizim tanklarımızla, Bizim uçaklarımızla, Bizim helikopterimizle üstümüze bombalar yağdırdılar. İrademizin kalbine, Meclis’imize saldırdılar. Ülkemizin yönetim merkezini, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi bombaladılar. Cumhurbaşkanımıza suikast tertip ettiler. Başbakanımızın, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin, MİT Müsteşarımızın, Genel Kurmay Başkanımızın canına kastettiler. Üstünde gömlekten başka bir şey olmayan insanlarımıza kıydılar. Düşmandan daha düşman, Şeytandan daha şeytandılar. Akrepten daha akrep, Yılandan daha yılandılar. Türkiye’nin en uzun gecesinde O hayâsız akında 249 vatan evladı şehadet şerbeti içti. Bunlardan birisi de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’di. Komutanından aldığı emri öleceğini bile bile yerine getiren Halisdemir, Türk askerine yakışır bir vakarla, şehadete yürümüştü. Darbecilerin özel Harekât Merkezi’ni ele geçirmesini canı pahasına engelleyerek, Darbe girişiminin başarısız olmasında çok önemli bir rol oynadı.

 

"TARİHİ DEĞİŞTİRDİK"

Allah bütün şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın. Gazilerimizden razı olsun. O en uzun gecede Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Tarihimizin en görkemli seferberliklerinden birine milletçe gönüllü yazıldık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hamdolsun yeni bir diriliş başlattık. Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, diyerek korkmadan hainlerin üstüne yürüdük. Kükremiş sel gibiydik. Bentleri çiğneyip aştık. O gece, sadece hainlerin değil, düşmanlarımızın da üzerimizdeki hesabını kapattık. Bizi, parçalamalarına izin vermedik. Tarihin akışını değiştirdik. Bayrağımız, vatanımız, istiklalimiz için gerektiğinde bir gül bahçesine koşar gibi şehadete koşacağımızı yaşayarak ilan ettik. Tek dişi kalmış canavarı, bir kez daha bozguna uğrattık. Türkiye’nin tarihini değiştirdik. Coğrafyamızın tarihini değiştirdik. Ümmetin tarihini değiştirdik. Dünyanın tarihini değiştirdik.İstikbalimizi, irademizi, Canımızdan aziz vatanımızı, Canımız pahasına düşmana teslim etmedik. Bir öldük, bin dirildik. Tankları çıplak elleriyle durduran, Paletleri, gövdesiyle engelleyen bir millete ne yapabilirler? İman dolu bir sineyi, top sindirebilir mi? Sindiremediler. Liderimizin haykırdığı gibi haykırdık, haykırıyoruz. Vatanımızı bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ezanımızı susturamayacaksınız.

 

HAİNLER HESAP VERİYOR

Türkiye’ye diz çöktüremeyeceksiniz. Kardeşlerim, Darbenin üstünden 1 yıl geçti. Fetöcü hainler, Adalet önünde bugün hesap veriyor. Adaletten şaşmadan, Vatanımıza, Milletimize, Devletimize, İrademize, İstiklalimize, İstikbalimize kast edenler, Hak ettikleri cezayı bu dünyada da öbür dünyada da çekecekler. Dünya durdukça hain damgasıyla yaşayacaklar. Bu dünyada ve öte dünyada artık onlara cehennem var. Kardeşlerim... Analar ne yiğit erkekler doğruyormuş! Analar ne yiğit kadınlar doğuruyormuş! Tanklara çıplak elleriyle dur diyen o kahramanlar var ya! O elleri öpüyorum. Tankların karşısında dağ gibi duran o yiğit kadınlar var ya! Onlara hürmet ediyorum. F16’lar kalkmasın diye, Tarlasını ateşe veren O kahraman Kazanlı kardeşim var ya! Hürmet ve muhabbetle kendisini selamlıyorum. Nöbet yerlerine Kamyonetiyle vatansever taşıyan bacım var ya! Onu coşkuyla alkışlıyorum. O içimizi titreten salâları okuyan imamlarımız, Müezzinlerimiz var ya! Onları selamların en güzeliyle selamlıyorum. O gece Milletimizin her ferdi; Yürüyen bir İstiklal Marşı, Dalgalanan bir bayraktı. Bu aziz millete mensup olmakla iftihar ediyorum.

 

HEDEF AŞILDI

Sizlerle iftihar ediyorum. O gece Kocaeli, akın akın meydanlardaydı.29 gün boyunca omuz omuza vatan nöbeti tuttuk. 15 Temmuz’dan sonra her gece, Geceleri çocuğunun üstünü örtmek için kalkan ana – babalar gibi vatanın üstüne titredik.Allah o günleri bir daha yaşatmasın.Allah bir daha bu milleti ihanetle sınamasın.O Fetücü hainler, hain emellerine ulaşsaydı;Türkiye’yi Suriye’ye çevireceklerdi.Türkiye’yi iç savaşla harap edeceklerdi.Türkiye’yi boğacaklardı.Allah’ın yardımıyla zafer bizim oldu.15 Temmuz’a kadar,aynı şehri, aynı mahalleyi paylaşan insanlardık.15 Temmuz’dan sonra,Aynı zamanda mücadele, aynı zamanda cephe, aynı zamanda zafer arkadaşı olduk. Allah’ın izniyle birliğimiz daha da güçlendi. Bizim için 1071 ne ise 15 Temmuz odur. 18 Mart ne ise, 15 Temmuz odur. Kurtuluş Savaşı ne ise 15 Temmuz odur. 29 Ekim ne ise, 15 Temmuz odur.Bir ay önce Şehitlerimiz için "duaya davet" adlı bir program başlatmıştık. 15 Temmuz’da şehit düşen 249 şehidimiz için, 249 bin Yasin-i Şerif okuma hedefiyle yola çıkmıştık. Gönlü vatan sevgisiyle dolu vefalı kardeşlerimiz hedefimizi aştılar. Türkiye genelinden İmam Hatipli yavrularımız 249 hatim indirdi" şeklinde konuştu

Son Güncelleme: 15.07.2017 21:49
Anahtar Kelimeler:
NÖBET15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38