50. Altın, Kiraz Festivali'nde, Coşku Dolu Başlangıç

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Altın Kiraz Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Festival, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle açıldı.

50. Altın, Kiraz Festivali'nde, Coşku Dolu Başlangıç

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Altın Kiraz Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Festival, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle açıldı.

06 Temmuz 2024 Cumartesi 09:52
50. Altın, Kiraz Festivali'nde, Coşku Dolu Başlangıç

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Altın Kiraz Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Festival, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle açıldı. Yüzlerce katılımcı, Mehteran Takımı eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte dev Türk bayrağı açılırken, Kazakistan'dan gelen dombra ekibi ve yerel kıyafetleriyle Yerel Kültür Platformu üyeleri de katılımcılara renk kattı.

GENİŞ KATILIM VARDI

Yürüyüşe Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt dışında; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, kamu kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okudan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu ve siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Oyunları ve Konser İzleyenleri Büyüledi

Festivalin ilgi çeken etkinliklerinden biri olan halk oyunları gösterisi, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, geleneksel Türk kültürünü en güzel şekilde yansıttı. Gösterinin ardından konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, festivalin 50. yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu paylaştı. Başkan Söğüt, festivalin kirazın önemini vurgulayarak, "Kiraz azalsa da sevgimiz ve tutkumuz azalmıyor" dedi.

Geniş Katılım ve Kültürel Zenginlik

Festival, Körfez halkının yanı sıra bölge yöneticileri, siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kırk yıllık bir geleneği yaşatan festival, Körfez'in kültürel ve tarımsal değerlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Festival kapsamında yapılacak etkinlikler arasında Kiraz Çiçeği Korosu'nun konseri, yerel sanatçıların sahne alacağı konserler ve çocuk şenlikleri yer alıyor.

Etkinlikler Devam Edecek

Festival, çeşitli kültürel etkinliklerle bir hafta boyunca devam edecek. Kiraz Festivali, aynı zamanda kısa film galası gibi sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Festivalin amacı, Körfez'in sanayi şehri kimliğinin yanı sıra tarımsal ve kültürel zenginliklerini de sergileyerek bölgeye olan katkısını sürdürmek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38