Kocaeli Ulaşımında Geniş Kapsamlı Zam Kararı Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yapılan toplantıda birçok ulaşım hizmetine önemli ölçüde zam yapılmasına karar verdi.

Kocaeli Ulaşımında Geniş Kapsamlı Zam Kararı Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yapılan toplantıda birçok ulaşım hizmetine önemli ölçüde zam yapılmasına karar verdi.

28 Haziran 2024 Cuma 15:18
Kocaeli Ulaşımında Geniş Kapsamlı Zam Kararı Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yapılan toplantıda birçok ulaşım hizmetine önemli ölçüde zam yapılmasına karar verdi. Yeni tarifeler 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek.

Toplu Taşıma ve Taksi Ücretlerinde Büyük Artışlar

UKOME'nin aldığı kararlar doğrultusunda şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 53,85 oranında zam yapıldı. İndirimli bilet fiyatları ise yüzde 43 artırılarak 9 liradan 14 liraya çıkarıldı. Taksi indi bindi ücreti ise 100 TL olarak belirlendi.

İlçe Ulaşım Ücretlerinde Değişiklikler

UKOME toplantısında ayrıca, ilçelerden İzmit'e ulaşım ücretlerine de zam geldi. Yapılan yüzde 54'lük zam ile Karamürsel 44 lira 25 kuruşa, Gölcük, Körfez, Başiskele 28 liraya, Kartepe 25 lira 75 kuruşa, Kandıra 47 lira 75 kuruşa, Dilovası 40 liraya yükseltildi. Gebze ilçesine ise yüzde 60 oranında zam yapılarak 56 lira 50 kuruşa çıkarıldı.

Tramvay ve Deniz Ulaşımında Artışlar

Tramvay ücretleri yüzde 54 artırılarak 17 lira oldu. İndirimli tramvay bileti ise yüzde 43 artışla 10 lira olarak belirlendi. Deniz ulaşımında da zam yapıldı; tam bilet 24 lira, indirimli bilet ise 18 lira oldu.

Servis ve Çekici Ücretlerinde Yükselme

Kocaeli Servisçiler Odası tarafından yapılan zamla, servis ücretleri kilometre başına 1100 liradan başlayarak artış gösterdi. Çekici ve kurtarıcı hizmetlerine yüzde 54 zam uygulandı.

Özetle

Kocaeli'de ulaşım hizmetlerine yapılan geniş kapsamlı zamlar, vatandaşlar üzerinde önemli bir mali yük oluşturacak. Yetkililer, bu zamların ulaşım hizmetlerinin kalitesini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yapıldığını belirtiyorlar. Yeni tarifelerin 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceği açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38