KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu, ve Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Chem Media iş birliğiyle düzenlenen KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi, Bilişim Vadisi’nde 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşti.

KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu, ve Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Chem Media iş birliğiyle düzenlenen KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi, Bilişim Vadisi’nde 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşti.

10 Ekim 2024 Perşembe 13:00
KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu, ve Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Proses Emniyetinde Yenilikçi Yaklaşımlar Masaya Yatırıldı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Chem Media iş birliğiyle düzenlenen KSO 5. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi, Bilişim Vadisi’nde 8-9 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Ulusal ve uluslararası uzmanlar, akademisyenler ve sektör profesyonellerinin katıldığı etkinlikte, proses emniyeti alanındaki en yeni gelişmeler ve yenilikçi çözümler ele alındı. Sempozyumda, SEVESO III Direktifi, endüstride kullanılan tanklar, basınçlı ekipmanlar ve boru hatları gibi önemli konuların yanı sıra, dijital ikiz uygulamalarının proses emniyetine etkileri gibi geleceğe dönük başlıklar da gündeme geldi.

Dijital Dönüşüm ve Proses Emniyeti

Etkinlik boyunca, endüstriyel süreçlerde tehlikeli maddelerin yönetimi ve büyük kazaların önlenmesine yönelik kritik çözümler tartışıldı. Ayrıca, dijital dönüşümün proses emniyetine olan etkileri üzerinde durularak, teknolojinin süreç güvenliği üzerindeki rolü vurgulandı.

Uğur Candan’dan Teknoloji ve Emniyet Üzerine Özel Sunum

Açılış konuşmalarını Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Proses Emniyeti Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Şerefhan, Chem Media Genel Müdürü Cengiz Yaman ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen gerçekleştirdi. İlk özel konuşmacı olan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise Proses Emniyetinde Teknolojinin Yeri ve Sanayide Adaptasyonu” konulu sunumuyla dikkat çekti.

SEVESO Direktifi ve Kocaeli'nin Rolü

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuşmasında Kocaeli’nin sanayi sektöründeki önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin SEVESO (Tehlikeli Maddelerin Kontrolü ve Büyük Kazaların Önlenmesi) kapsamındaki işletmeler bakımından Avrupa'da 6. sırada yer aldığını belirtti. Kocaeli’de üst seviyeli 55, alt seviyeli 37 olmak üzere toplamda 92 SEVESO kuruluşu bulunduğunu ve bunun ilin sanayi emniyeti açısından büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Ayrıca, KSO’nun bu alanda pek çok proje yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Türkiye’de Bir İlk: APELL Projesi

1989 yılında başlatılan APELL Projesi’nin Türkiye’de ilk ve tek kapalı çevrim telsiz sistemi olduğunu belirten Zeytinoğlu, bu projeyi günümüz koşullarına uygun şekilde güncellemek için AFAD, KBB İtfaiye Müdürlüğü ve ASELSAN ile iş birliği yaptıklarını duyurdu.

İş Kazaları ve Doğal Afet Riskleri

İş kazaları ve bu kazalar sonucu yaşanan can kayıplarının resmi verilerde artış gösterdiğini belirten Zeytinoğlu, bu kazaların önlenmesi amacıyla yürürlüğe konan mevzuatların desteklendiğini ve takip edildiğini ifade etti. Ayrıca, iklim değişiklikleri ve doğal afetlerin proses emniyetine olan etkilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini hatırlatarak, proses güvenliği ile teknolojik gelişmeleri birleştiren şirketlerin daha güvenli ve kontrollü süreç yönetimi sağladığını vurguladı.

Yapay Zekanın Proses Emniyetindeki Rolü

Sempozyumun bu yılki ana teması olan “Yapay Zekanın Proses Emniyetindeki Etkisi” hakkında konuşan Zeytinoğlu, sempozyumun bu konuya dikkat çekerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Ulusal ve uluslararası konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda, proses emniyetine dair iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38