"Masal Evi" hayata geçirildi

Öğrenciler, "Masal Evi"nde bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle hem eğlenmekte hem de öğrenmektedir.

"Masal Evi" hayata geçirildi

Öğrenciler, "Masal Evi"nde bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle hem eğlenmekte hem de öğrenmektedir.

28 Mayıs 2024 Salı 09:16
"Masal Evi" hayata geçirildi

Millî Eğitim Bakanlığı, temel eğitimde iyi bir örnek olarak gösterilebilecek bir proje olan "Masal Evi"ni hayata geçirmiştir. Bu proje, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemeyi ve topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. "Masal Evi"nde öğrencilere millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve toplum hizmeti çalışmalarına katılım teşvik edilmektedir.

Öğrenciler, "Masal Evi"nde bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle hem eğlenmekte hem de öğrenmektedir. Bu sayede öğrencilerin sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal becerileri de geliştirilmektedir. Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde kendilerini ifade etme, işbirliği yapma ve liderlik gibi önemli becerileri de kazanmaktadır.

"Masal Evi" projesi, Millî Eğitim Bakanlığının genel ve özel amaçları doğrultusunda öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarına olanak tanımaktadır. Bu sayede öğrenciler, sadece bilgi ve beceri kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda karakter gelişimlerini de destekleyen bir eğitim sürecinden geçmektedirler.

Bu kapsamda, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce eğitim öğretim faaliyetlerine iyi örnek teşkil edebilecek ve farkındalık oluşturabilecek etkinlikler okullarımızda yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.

Kocaeli Başiskele Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulunda çocukların büyülü bir atmosfere tanık olduğu yenilikçi, şirin öğrenme ortamlarına örnek olarak açılan, etkileşimli kitap okuma örneklerinin sergilendiği, kitap inceleme çalışmalarının yapıldığı, her mevsim kullanılmasına olanak sağlanan “Masal Evi” açılmıştır.

 Kocaeli Başiskele Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulunda açılan “Masal Ev” Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından “Temel Eğitimde İyi Örnek” olarak seçildi.

Son Güncelleme: 29.05.2024 12:54
Anahtar Kelimeler:
Hayata GeçirildiMasal Evi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38