3. İzmit Körfezi Deniz Festivali Gölcük'te Coşkuyla Kutlandı

Gölcük Yüzbaşılar Sahili, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmit Körfezi Deniz Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

3. İzmit Körfezi Deniz Festivali Gölcük'te Coşkuyla Kutlandı

Gölcük Yüzbaşılar Sahili, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmit Körfezi Deniz Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

02 Eylül 2024 Pazartesi 08:26
3. İzmit Körfezi Deniz Festivali Gölcük'te Coşkuyla Kutlandı

Festival Yoğun İlgi Gördü

Gölcük Yüzbaşılar Sahili, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmit Körfezi Deniz Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Sportif Olta Balıkçıları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen festival, balık tutma yarışması ve çeşitli eğlenceli etkinliklerle dolu dolu geçti. Özellikle çocuklara yönelik etkinliklerin yer aldığı festivalde, vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.

Etkinlikler ve Yarışmalar

Festival kapsamında, profesyonel sporcular ve çocuklu ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen iki ayrı Balık Yakalama Yarışması dikkat çekti. Ayrıca, çocuklara yönelik tiyatro gösterisi, KOMEK usta öğreticiler müzikali, çeşitli atölyeler, iklim değişikliği temalı stantlar ve çevre bilinci etkinlikleri yapıldı. Çocuklar için oyun grupları, palyaço, animasyon, yüz boyama, şekilli balon yapma, resim yarışması ve survivor parkuru gibi birçok eğlenceli etkinlik düzenlendi. Festivalin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, vatandaşlar, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

Başkan Büyükakın’dan Açılış Konuşması

Balık Yakalama Yarışması öncesinde yapılan açılış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, etkinliğin önceki yıllardan daha başarılı olduğunu belirterek, “Deniz güzelleşiyor. Etkinliklerin sayısının artması şehrimize değer katıyor. Belediye olarak amacımız, yaşadığımız bölgede insanları mutlu etmek. Şehirde yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için çalışıyoruz” dedi.

Deniz Temizliği ve Arıtma Tesisleri

Başkan Büyükakın, deniz temizliği çalışmalarına da değinerek, “Deniz uç kısmında yıllardır biriken yaklaşık 8 milyon ton çamuru temizliyoruz. Bu çamuru aldıkça denizin oksijen seviyesinin arttığını ve balıkların üreme alanlarının genişlediğini göreceğiz. Kocaeli’de evsel atıksular tamamen arıtılıyor; Marmara Denizi’ne bir damla bile atıksu bırakılmıyor” şeklinde bilgi verdi.

Balık Tutma Yarışması Sonuçları

Açılış programının ardından başlayan balık tutma yarışmasında ilk oltayı denize atan Başkan Büyükakın, 77 profesyonel sporcu ve 60 ailenin katıldığı yarışmayı başlattı. Profesyonel kategorisinde Özkan Kınalı birinci, Naci Demirci ikinci ve Gürhan Yazıcıoğlu üçüncü oldu. Aile kategorisinde ise birinci Esila Kalkan ve ailesi, ikinci Eymen Ay ve ailesi, üçüncü Yusuf Köse ve ailesi ödüllerini aldı.

Festival, hem etkinlikleriyle hem de katılımcıların gösterdiği ilgiyle büyük bir başarıya imza attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38