Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunuyor hem de ekonomiye önemli katkı sağlanıyor.
Geri dönüşüm projelerine toplumun her kesiminin katılımını sağlamak için kapı kapı, ev ev dolaşıldığını söyleyen yetkililer” okullarda öğrencilere çevre eğitimleri veriyoruz. Geçen 6 yıl içinde 60 binden fazla öğrenciye bu eğitimler verildi. İZMEK kurslarında da geri dönüşümün önemini anlatıyoruz. Başta site ve apartmanlar olmak üzere evleri ziyaret edip konunun ne kadar önemli olduğu konusunda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Vatandaşların geri dönüşüme desteklerini sağlamak için site ve apartmanlara, kamu kurumlarına, alış veriş merkezilerine, okullara atık yağ, atık pil ve ambalaj atık kutuları bırakıyoruz. Toplumun her kesiminden geri dönüşüm çalışmalarımıza büyük destek görüyoruz” dediler.
İzmit Belediyesi yetkilileri, 2010 yılından beri 14 tonu okullar olmak üzere toplam 26 ton atık pil toplandığını söylediler. İlgililer, son 3 yıl içinde 4 bin tonu okullardan toplam 36 bin ton ambalaj atığı toplanarak bunların geri dönüşümünün sağlandığını da bildirdiler.
EĞİTİMİN ETKİSİ
Bu arada İzmit Belediyesi, atık pil getirenleri kitapla ödüllendiriyor. Türkan Dereli İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Damla Özbaş evinde biriktirdiği atık pilleri Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne getirerek karşılığında kitap aldı. Özbaş, atık pillerin çevre için çok zararlı olduğunu belirterek” okulumuzdaki çevre eğitiminde doğaya atılan pillerin suya, toprağa ve havaya büyük zararı olduğunu anlatmışlardı. Eğitimden sonra evimizdeki bitmiş pilleri çöpe atmayıp biriktirmeye başladım. Ayrıca mahallemizdeki herkese bu konuda bildiklerimi anlattım. İzmit Belediyesi’nin çevreye olan duyarlığına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Belediye yetkilileri de Damla Özbaş’a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.