İzmit Belediyesi'ne 9 maddelik soru önergesi

İzmit Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan vekili Ersin Albayrak, Üçyol Meydanı’nda yıkımı devam eden direkler için İzmit Belediyesi’ne 9 maddelik soru önergesi sunacak

İzmit Belediyesi'ne 9 maddelik soru önergesi

İzmit Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan vekili Ersin Albayrak, Üçyol Meydanı’nda yıkımı devam eden direkler için İzmit Belediyesi’ne 9 maddelik soru önergesi sunacak

14 Ağustos 2015 Cuma 13:36
 İzmit Belediyesi'ne 9 maddelik soru önergesi
CHP İzmit ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirmek için bir araya gelen İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan vekili Ersin Albayrak ve CHP’li İzmit Belediye meclis üyeleri katıldı. 16 Kasım 2012 tarihinde tamamlanarak resmi törenle hizmete açılan Üçyol Meydanı’nda yıkımı devam eden direkler için İzmit Belediyesi’ne 9 maddelik soru önergesi sunacak.
CİDDİ KAMU ZARARI VAR
CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Üçyol’daki esnafın ciddi anlamda işlerinin düşmesine sebep olan, hiçbir anlamı olmayan, esnafın iki yıldır ‘bu direkleri kaldırın’ diye yalvardığı bir proje var. Bizde iki yıldır bunu gündeme getirdik. Ancak aradan iki yıl geçtikten sonra sessiz sedasız o direkleri yıkmaya başladılar. Orada çok ciddi bir kamu zararı var. Sadece direklerin fiyatının 1,5 milyon TL olduğu bir kamu zararı bulunuyor. Bırakın esnafın malını indirip bindirmesini, ambulansın bile hastayı alabileceği yer düşünülmemiş.
İSRAF ETMESELERDİ…
Şuan direklerin yıkımından sonraki aşamayı da bilmiyoruz. Orada ki mağduriyet nasıl giderilecek. O sütunların yıkılıp taşınması da maliyet gerektiriyor. Ama İzmit Belediyesi bir açıklama yapmıyorlar. Bir gece gizlice alelacele yıkmaya başladılar. Meclis üyelerimizi bile bilgilendirmiyorlar. Önemli bürokratların birlikte yaptığı açılış ve ardından devlet kasasından bizlerden çıkan kaynakların israfını görüyoruz. Bir kez daha tezimiz doğrulanıyor. 13 yıldır AKP iktidarının boşa israfı olmazsa bizim vaadimiz olan emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücrete zam için kaynak çok rahat bulunur” dedi.
ARTIK HESAP VERECEKSİNİZ
Ardından konuşan İlçe Başkanı Küçükkaya, “O sütunlarının oraya konulmamasını papağan gibi binlerce kez dile getirdik. Ne esnafa ne meclis üyelerine sormadan oraya o sütunları diktiniz. Bunlarla ilgili abiniz kimse siz anlamıyorsanız bu projenin detaylarını oluşturalım. Beceriksiz yöneticiler bu ülkenin başından giderse kaynak sorunu çözülecektir. Eğer vicdanları varsa 1,5 trilyonluk hatayı esnafa rağmen, muhalefete rağmen kendi cebinizden ödeyin. Türkiye’de artık tek partili dönem bitti. Eski günler bitti artık CHP’ye hesap vereceksiniz” şeklinde konuştu.
İşte sunulacak olan önerge
İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi ve 28 Haziran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve yapımı 16 Kasım 2012 tarihinde tamamlanarak resmi törenle hizmete açılan Üçyol Meydanı için 1.5 Milyon TL harcanmış, projenin bölge esnafının ticari ve sosyal yaşamına hareket katacağı söylenmiştir. Hatta projenin açılış töreninde konuşan şahsınız, harcanan milyonların belediyenin öz kaynağı olduğunu önemle belirtmiş, Üç Yol projesinde de Avrupa modeli denediğinizi ve insana dayalı hizmet vermeye çalıştığınızı söylemişsinizdir.
Proje, ne yazık ki bu süreç içerisinde esnafların çilesi olmuş ve esnaflar satışlarının yüzde 45 oranında düştüğünü defalarca ifade etmişlerdir. Esnaf hem daraltılan yol hem de yol ortasına dikilen direkler nedeniyle dükkanına mal indirememiştir. Öyle ki, kaldırımlar en dar yerinde bile 4 metreyi bulurken, yol ise en fazla 7,5 metrede kalmıştır.
Sadece esnaf değil, olmazsa olmaz sağlık hizmeti veren 112 Acil Ambulans ekipleri de dar yollar yüzünden araçlarını koyacak yer bulamamış ve hastalar sedyelerle ambulansın park ettiği ara sokaklara taşınmak zorunda kalmıştır. 2012 yılından beri çile çeken esnaf sorunlarını belediyeye defalarca bildirdiklerini ifade etmiş, ancak hiçbir dilekçelerine olumlu yanıt alamadıklarından ötürü dert yanmışlardır.
Üçyol esnafını yıllarca mağdur eden direkler 10 Ağustos günü sabahı yani, İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu’nun dediği gibi 4 yıl sonra değil; projenin şaşalı açılış tarihinden tam 997 gün (2 yıl 7 ay) sonra yıkılmıştır.
Bu bağlamda;
İzmit Belediyesi’nin borcu 207 Milyon TL iken, proje için öz kaynaklarımızdan kullandık dediğiniz 1,5 Milyon TL nereden bulunmuştur?
Üçyol projesi sebebiyle mağdur olan esnafların mağduriyetini gidermek için bir çalışma yapılacak mıdır?
Yıkılan direklerin içerisinde bulunan demir ve aydınlatmalar nereye götürülecek ve ne maksatla kullanılacaktır?
Esnafın mağduriyetinin geniş kaldırımlar nedeniyle devam ettiği bilinmekteyken, İzmit Belediyesi bu kaldırımları yeniden düzenlemek için bir çalışma içerisine girecek midir?
Proje yapılırken ve detaylı olarak fikrini almadığınız esnaf ve fikrini olumsuz şekilde belirten muhalefete rağmen, ‘Ben bilirim’ havasıyla yaptığınız bu projeyi yine ‘Ben bilirim’ anlayışıyla mı revize edeceksiniz?
Ülkemizde yapılan her türlü siyasi vaatte kaynak nerede diye soruyla cevap veren sizler, burada kaybettiğiniz öz kaynaklarınız için halka ne cevap vereceksiniz?
Kaybedilen kaynaklar için kendi cebinizden bir telafi çabası içerisine girecek misiniz? 
Üçyol projesi dahilinde bulunan ve yıllar yılı esnafa eziyet çektiren direklerin yıkım işleri hangi firmaya ve hangi bedelle verilmiştir?
İzmit Belediyesi yaparken olduğu gibi yıkarken de, neden CHP grubu meclis üyelerini bilgilendirme gereği duymamaktadır?

Son Güncelleme: 18.08.2015 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38