İzmit Çarşısı artık Türkiye ile buluşuyor!

İzmit Belediyesi, yerel ekonomiyi kalkındırmak, özellikle esnafı, kadın üretici ve girişimcileri güçlendirmek üzere İzmit Çarşısı’nı hizmete soktu.

İzmit Çarşısı artık Türkiye ile buluşuyor!

İzmit Belediyesi, yerel ekonomiyi kalkındırmak, özellikle esnafı, kadın üretici ve girişimcileri güçlendirmek üzere İzmit Çarşısı’nı hizmete soktu.

22 Aralık 2020 Salı 14:07
İzmit Çarşısı artık Türkiye ile buluşuyor!

 Good4trust.org işbirliğinde oluşturulan bu yeni çevrimiçi çarşıda, esnaf ve üreticiler birbirlerini destekleyerek bir “döngüsel ekonomi“ oluşturacak, yerel ekonomiyi kalkındırarak Türkiye’nin her tarafından müşterilerle buluşacaklar

Esnaf, kadın üretici ve girişimcileri destekleyici projelerini sürdüren İzmit Belediyesi, Good4trust.org işbirliğinde İzmit Çarşısı ile yerel ekonomiyi kalkındıracak yeni bir oluşum başlattı. Yerel kalkınmayı destekleyen bir sosyal girişim olan Good4Trust.org, 2014 yılından bu yana, insanların doğa ile uyumlu, sosyal açıdan adil, barış içinde yaşayabilecekleri bir ekonomik sistem uyguluyor. Dünyada bir ilk olan bu yeni ekonomik sistem, İzmit Belediyesi’nin öncülüğünde kurulacak İzmit Çarşısı ile yeni bir boyut kazanıyor.

İZMİT BELEDİYESİ TÜM TÜRKİYE’YE YENİ BİR YEREL KALKINMA SİSTEMİ ÖNERİYOR

İzmit Çarşısı, yerel kalkınma ve dayanışmayı artıracak bu sistemi benimserken ekolojik sürdürülebilirliğe ve bölgesel ekonominin canlanmasına katkıda bulunacak. Bu girişimle, İzmitli esnaf ve üreticiler Good4Trust.org’un şu an Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış mevcut 17 bin kullanıcısına ulaşmanın yanı sıra, kendilerini sosyal mecralarda anlatma, tanıtma imkanına kavuşacaklar. Dünyada bir ilk olan ve tüm Türkiye’nin örnek alacağı İzmit Çarşısı, üretici başvurularını almaya başladı.

DÜNYAMIZ FARKLI SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Konu çerçevesinde açıklamada bulunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Gezegenin ve buna bağlı olarak tüm canlıların geleceği, toplumun seçimlerine göre şekilleniyor. Dünya genelinde küresel ısınma kaynaklı iklim krizleri yaygınlaşırken, yine insan davranışları nedeniyle pandemi gibi krizler de yaşanıyor. Öte yandan, çalışma koşullarındaki eşitsizliklerin yarattığı sosyal çalkantılar dünyamızı farklı sorunlarla karşı karşıya bırakıyor.

DÜKKÂN AÇMAK ÜCRETSİZ OLACAK

Bu krizleri önleyebilmek ve dünyayı daha yaşanabilir kılmak üzere, ekolojiye ve sosyal adalete dayalı bu yeni sistem İzmit Belediyesi ve Good4trust.org öncülüğünde İzmit’te hayat bulacak.” dedi. Başkan Hürriyet ayrıca, “Dükkan açmak ücretsiz olacak, herkes başvurabilir, ürün ve hizmetlerini İzmit Çarşısı’nda Türkiye ile buluşturabilir. Üstelik işletmelere, dijital medya kanallarında ücretsiz tanıtım fırsatı da sağlanacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

DÜKKAN BAŞVURUSUNU NASIL YAPACAĞIM?

Çevrimiçi Dükkan Başvurusu ve ayrıntılı bilgi için; [email protected] ya da [email protected] e-posta adresi ile 0 (536) 280 90 95 ve 0 (549) 433 19 91 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.  Yine İzmit Belediyesi 318 00 00 numaralı telefondan bağlanarak da iletişim için bilgi alınabilecek.

GOOD4TRUST.ORG HAKKINDA

2014 yılından bu yana faaliyette olan Good4Trust, Dr. Uygar Özesmi tarafından kurulan bir sosyal girişimdir. 17.000’in üzerinde üyesi ve 130 üreticisi bulunan Good4Trust, ekolojik ve sosyal açıdan adil üretimi desteklemek ve yaymak amacıyla kurulmuştur. Doğa ile iş birliği içerisinde, zehirsiz, atıksız, temiz enerji ile, adil çalışma koşullarında üretim yapan üreticilerin katılımı sayesinde Good4Trust, sistemin dönüşümüne destek oluyor. Satın alma tercihlerinde temiz üretim özelliklerini arayan kişilerin de, ihtiyaçlarını güvenebileceği üreticilerden karşılamasını sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38