İLİMİZDE İLK PALYATİF MERKEZİ KANDIRA’DA AÇILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın Palyatif Bakım Yönergesine uygun olarak İlimizde kurulması planlanan, 5 Palyatif Merkezi çalışmalarında sona gelindi.

İLİMİZDE İLK PALYATİF MERKEZİ KANDIRA’DA AÇILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın Palyatif Bakım Yönergesine uygun olarak İlimizde kurulması planlanan, 5 Palyatif Merkezi çalışmalarında sona gelindi.

04 Ağustos 2015 Salı 11:30
 İLİMİZDE İLK PALYATİF MERKEZİ KANDIRA’DA AÇILIYOR
 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi tescil işlemleri başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik tarafından yapılan ziyaret sonrası başlatılan işlemlerin tamamlanmasının ardından açılacak olan, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi özellikli odalarda 6 yatakla hizmet verecek.
Palyatif bakım nedir?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu kavramı ilk olarak 1989 yılında tanımlamıştır. Palyatif bakım; yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır.
 İlimizdeki Durum
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nde 6 yatağın tescil işlemleri başlatıldığını ifade ederek “Darıca Farabi Devlet Hastanesinde 9 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi çalışmaları tamamlandı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi’nde ise çalışmalarımız devam etmektedir. Hastanelerimizde açılacak olan Palyatif Merkezlerinde; uzman hekim, hemşire, fizyoterapist, psikiyatrist, psikolog, din görevlisi, sosyal hizmet uzmanı ve diyetisyenden oluşan profesyonel ekiple, multidisipliner yaklaşımla hasta ve yakınlarına hizmet verilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Merkezlerde görevlendirilen uzman kadro ile nitelikli hasta odalarının yanında çok amaçlı salon, meşguliyet odaları girişim ve muayene odası, görüşme odası alanlarında; hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması, uzun süre yatağa bağımlı kalan hastanın konforu ve bakımının sağlanması, hasta ve ailesinin eğitilmesi, palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması için, hizmet verilecek.

Son Güncelleme: 04.08.2015 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38