50. grup itfaiyecileri sertifikalarını aldı

Kocaeli İtfaiyesi 50. grup itfaiye erlerinin eğitimini tamamlayarak sertifikalarını verdi

50. grup itfaiyecileri sertifikalarını aldı

Kocaeli İtfaiyesi 50. grup itfaiye erlerinin eğitimini tamamlayarak sertifikalarını verdi

23 Ağustos 2015 Pazar 11:31
 50. grup itfaiyecileri sertifikalarını aldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 50.'si düzenlenen programla tamamlandı. Ordu itfaiyesinden 20 itfaiyeci törenle sertifika aldı. Kocaeli İtfaiyesi bugüne kadar 310 belediyeden bin 375 kişiye sertifika verdi. Eğitimleri tamamlanan itfaiyecilere TBB çeşitli teçhizatlar hediye etti.
 20 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI
Emex Otel'de düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 20 kişilik grup sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, şube müdürleri ve itfaiye erleri katıldı.
 GÖREVİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, itfaiyenin günde 20'den fazla olaya müdahalede bulunduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, "İtfaiyecilik öncelikle insanlık gerektirir. Müdahale ettiğimiz kişinin kimliği bizim için önemli değildir. Çünkü can kurtarıyoruz. Bir itfaiyecinin en önemeli özelliği insani olmasıdır. Bu önemli bir vasıftır. Bizim seyrettiğimiz yangınların siz içinde oluyorsunuz. İtfaiyeciler görevini iyi yapamazsa çok kötü sonuçları olur. Onun için çok önemli bir göreviniz var" dedi.
 EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA
Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
 750 DERECEDE EĞİTİM
Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.
 DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Duman simülatörüne giren ekip, parafin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.
  

Son Güncelleme: 23.08.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38