Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri’nde çocuklara yönelik eğitimlerin yanı sıra velilere de Değerler Eğitimi kapsamında eğitim veriliyor. “Anne Okulu” projesiyle öğrenci velilerine Bilgievlerinde, toplamda 7 hafta süren eğitimlerde “Bebeklik ve Çocukluk Dönemi”, “Okul Dönemi ve Sorunları”, “Aile İçi Etkili İletişim Teknikleri”, “Anne-Baba Tutumları”, “Kadın ve Rolleri: Evlat, Eş, Anne” konularına yer veriliyor.
KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz mayıs ayında Kandıra ilçesinde açtığı Hayme Ana Bilgievi’nde yeni eğitim öğretim dönemi için kayıt almaya devam ediliyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine, ders destek programlarının yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet veren Bilgievleri, velilere yönelik Anne Okulu projesiyle de anneleri eğitmeye devam ediyor. Eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek olan Anne Okulu için tüm Bilgievleri’nden başvurular alınabiliyor.
“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR VAR”
Bilgievindeki öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşen Anne Okulu’nda eğitim görmeye başlayan öğrenci velilerinden olan Nuray Hanım, “Eğitimimizin daha ilk haftasında bu anne okulunun çok faydalı olacağını anladım. Eğitmenlerimiz bizimle çok güzel iletişim kuruyor. Bizler birer anne olarak, bildiğimizi sandığımız ama aslında yanlış bildiğimiz şeyleri burada öğreniyoruz. Bu eğitimi çok faydalı buldum ve sonuna kadar devam etmek istiyorum” dedi.
“ÇOCUKLARI DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN”
Gelişen küresel şartların toplumsal değişimlerle birlikte annelerin çocuklarını daha iyi anlayabilmeleri için onların okul dönemleri, çocukluk dönemleri, ergenlik dönemleri, genel aile tutumları, iletişim gibi konularda bilgi edinmeleri sağlanıyor. Anneleri sınavlara sokup, onlara ödevler verip takiplerini yaparak, çocuklarını daha iyi anlayabilmelerini amaçladıklarını belirten uzman rehber Ahmet Akkaya sözlerine şöyle devam etti; “Annenin, okulda ya da ev içerisinde çocuğun karşılaştığı olayları canlandırmasıyla, yaşanan sürecin anne ve çocuk tarafından daha net ve objektif değerlendirilmesi sağlanıyor.”