Atık sular israf edilmiyor

Büyükşehir Belediyesi atık su arıtma tesislerinde arıtılan gri suyu hem yeşil alanların sulanması hem de sanayi kuruluşlarının kullanması için arıtıyor

Atık sular israf edilmiyor

Büyükşehir Belediyesi atık su arıtma tesislerinde arıtılan gri suyu hem yeşil alanların sulanması hem de sanayi kuruluşlarının kullanması için arıtıyor

16 Haziran 2015 Salı 10:50
 Atık sular israf edilmiyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez’in ve çevrenin kirlenmemesi için çevreci bir bilinçle 1 milyon 700 bin kişinin yaşadığı Kocaeli’nde 19 arıtma tesisiyle atık suları arıtarak hem sanayinin kullanımına sunuyor hem de yeşil alanların sulanmasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi daha yaşanabilir bir Kocaeli için deniz kirliliğin önüne geçmek amacıyla köylere varıncaya kadar kurulan atık su arıtma tesisleriyle atık suları arıtarak denizin ve çevrenin kirlenmesini önlemek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Kocaeli’nde 7’si biyolojik olmak üzere 19 atık su arıtma tesisi bulunuyor. Körfez’de atık suların % 99’u arıtılıyor.

 SANAYİDE VE YEŞİL ALAN SULAMASINDA KULLANILIYOR

Arıtma tesislerinden elde edilen gri su hem yeşil alanların sulanmasında hem de sanayi kuruluşlarının kullanımına sunuluyor. Suyun israf edilmemesi gereken sınırlı bir kaynak olduğu bilinciyle tasarruf amaçlı atık suları arıtarak tekrar kullanılır hale getiren Büyükşehir Belediyesi sanayinin oldukça yoğun olduğu Kocaeli’nde yüksek oranda sanayi kuruluşları tarafından kullanılan suyu da arıtma tesislerinden elde edilen gri suyla sağlıyor.

 KÖRFEZ TEMİZLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kentin dört bir yanına yapılan arıtma tesisleri kirliliği önlerken atık toplama gemisi ise körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmamak için aralıksız olarak görev yapıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi uçakla havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.

 BALIK POPÜLASYONU ARTTI

İSU tarafından 2011'de yapılan çalışmaya göre, İzmit Körfezi'nde 30'un üzerinde balık ve 70'in üzerinde de canlı türü yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle birlikte İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi ile sanayileşme ve kentleşme nedeniyle İzmit Körfez’inde azalmış olan mevcut türleri zenginleştirmek amacıyla çalışmalar yürütüldü. Sanayi ve evsel atıklarla kirlenmiş körfezde şimdi yunus balıkları yüzüyor.

Son Güncelleme: 17.06.2015 15:51
Anahtar Kelimeler:
Atık SularIsraf Edilmiyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38