Aras basının karşısına çıktı!
Aras’ ın gündeminde hükümetin yeni zamları ve Kocaeli’ nin çöp sorunu vardı.
Geçen haftaki il divan toplantısında, ekmeğin büyüğünü yandaşlar yiyor diyen Aras, geçen haftaya atıf yaparak;
“vatandaşın ekmeği daha da küçüldü, ihalecinin, rantiyecinin ekmeği daha da büyüdü.
Zengin daha zengin olurken, vatandaşın ekmeği daha da küçüldü!
Bir ülkede ekonomi bozuksa önce fazla kazananlar, fazla harcayanlar etkilenmeli. Peki bizde nasıl oluyor;
Bu iktidar büyük holdinglerin milyarlarca dolarlık borçlarını bir kalemde silerken hiçbir kaynak sorunu yaşamıyor. Ama EYT’ lilere gelince, hani kaynak nerede diyor.
Şana, şöhrete, şatafata, protokole harcanan milyarlarca dolarlık bütçeler oluşturuyor. Vatandaşa da ekmek 1,75 oldu diyor.
Bakan beyin birisi çıkıp diyor ki; elektriğe az bile zam yaptık.
Vatandaşın bankalara olan borçlarını sileceğiz!
Ve bizde diyoruz ki; Biz iktidara geldiğimiz zaman bu milletin bankalara olan borçlarını sileceğiz Allah'ın izniyle. Bunun müjdesini genel başkanımız verdi. Bizde Kocaeli halkına tekrardan bu vaadimizi hatırlatıyoruz”
Kocaeli’ nin çöp sorununa da değinin Aras; çöp sorunu için, partisinin çözüm önerisini de kamuoyu ile paylaştı.
Herkes kendi çöpünden gelir elde edecek!
“Şehirlerimiz de gerek evsel atıklar, gerek sanayi atıkları büyük bir problem haline gelmiştir. Belediyelerimiz bu atıkları yakarak veya depolayarak soruna çare bulmaya çalışmaktadır.
20 yıl öncesinde ilimizde kurulan, çöp depolama alanları protestolara neden olmuştu, bugün de yeni depolama alanları sorun olmaktadır.
Bu duruma bütün siyasi partiler ve stk temsilcileri, haklı olarak tepki göstermektedir. Fakat kimse çareyi ortaya koymamaktadır.
Çöplerin kaynaklarında ayrıştırılması bu sorunun en kalıcı çözümüdür.
Bu konuda bilindiği gibi bazı belediyeler zaman, zaman uygulamalar yapmıştır. Fakat bu uygulamalarda adil davranılmamıştır.
Öyle ki; Kimi belediyeler ilçe esnaflarına, zabıta personeli aracılığı ile çöp kovaları dağıtarak, çöpü kaynakta ayrıştırma yöntemini uyguladılar. Lakin çöpten elde edilecek geliri, çöpü ayrıştıran halk ile bölüşmek yerine, bir şirket ile anlaşarak çöpleri onların toplamasına kamu gücü ile aracılık etmişlerdir. Böyle bir uygulamada toplayıcı şirketin belediyeye birtakım hibelerde bulunması dışında belediyenin bir kazancı söz konusu olmamaktadır.
Çöp ayrıştırma zahmetine katlanan vatandaşın ise, hiçbir karı olmadığı için, bu külfete katlanmamış ve adalet temeline dayanmayan bu uygulamalar çökmüştür.
Yeniden refah partisi iktidarın da, gerek konutlarda, gerek işyerlerine ve sanayi tesislerinde, çöpü kaynağında ayrıştırmak bir kanuni zorunluluk haline getirilecektir.
Ve bu zorunlu uygulamadan elde edilen kar, halkımıza dağıtılacaktır.”