7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, “Pozitif Düşünce Ve Beyin Gücünün Günlük Hayatta Etkileri” konulu söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi. İbrahimoğlu, pozitif düşünmenin insan üzerindeki etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
POZİTİF DÜŞÜNCE HASTALIKTAN KORUR
Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşinde olumlu düşünmenin insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Davut İbrahimoğlu, günde sekiz dakika kahkaha ile gülmenin bağışıklık sistemini güçlendirip insanları hastalıklara karşı koruduğunu belirterek, kahkaha ile gülme sırasında gözlerden yaş gelmesiyle kötü düşüncenin dışa atıldığını söyledi.
POZİTİF DÜŞÜNCEYİ MİZAH BESLER
İbrahimoğlu, pozitif düşünce ve beyin gücünün temelinin Mevlana tarafından atıldığını söyledi. Mevlana’nın, “Kötüye yormak ve vehim yapmak, insanı derdi yokken bile hasta eder. Onun için olaylara iyi bak” beytini okuyan Davut İbrahimoğlu, pozitif düşünceyi mizahın beslediğini belirtti.
GÜLMEK 258 KASI HAREKET ETTİRİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, Japonya’da pozitif düşünce ile ilgili yapılan araştırmalarda pozitif düşünen hastaların daha hızlı iyileştiğini belirtti. Davut İbrahimoğlu, “Tebessüm iş, okul, ev ve sanat hayatında başarıya ulaştırır. İnsanlar güldüğünde yüzündeki 258 kas hareket ediyor. Bu da yüzde kırışıklık olmasını engeller” dedi. Davut İbrahimoğlu söyleşini katılımcılara pozitif düşünme etkinliği yaptırarak tamamladı.