Güzeloğlu'ndan 17 ağustos mesajı

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NİN YILDÖNÜMÜ MESAJI

Güzeloğlu'ndan 17 ağustos mesajı

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NİN YILDÖNÜMÜ MESAJI

16 Ağustos 2015 Pazar 11:48
Güzeloğlu'ndan 17 ağustos mesajı
Saygıdeğer Kocaelililer;
16 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.
17 Ağustos Marmara depreminin ardından devletiyle el ele vererek örnek davranış sergileyen Kocaeli halkı,  sönen umutları yeniden canlandırmış ve çok kısa sürede toparlanmayı başarmıştır. 
Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Yaşanan büyük acıdan ders çıkararak, buna uygun hareket etmeliyiz. Bu anlamda; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, ortak sorumluluk ve duyarlılık içinde davranmalı ve hazırlıklarını buna göre yapmalıdırlar.
Bu vesileyle; 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde,  böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
 Hasan Basri GÜZELOĞLU
  KOCAELİ VALİSİ

Son Güncelleme: 16.08.2015 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38