Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'ne ilişkin, "Projede takvimin önündeyiz. Toplam 4 bin 320 personelimiz, bin 70 iş makinesi, 24 saat 3 vardiya halinde projesi söz verdiğimiz tarihte yetiştirmek için canını dişine takarak çalışıyor" dedi.
Elvan, Dilovası'ndaki İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni'nde yaptığı konuşmada, proje kapsamında önemli adım attıklarını belirterek, Marmara’nın iki yakasını muhteşem bir köprüyle birbirine başlayacaklarını söyledi.
Mega projenin kule kesonlarını denize indireceklerini ifade eden Elvan, bunun için mutlu olduklarını kaydetti.
Elvan, Türkiye’nin her karışının ulaşılabilir kılınması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ulaşım hamlesinin bugün devasa projelerin tamamlanmasıyla yeni bir aşamaya geçtiğini dile getirerek, son 11 yılda yapılan hizmetleri anlattı.
Elvan, şöyle de etti:
"Türkiye'nin önünü açacak ,Türkiye'yi gelişmiş ülke konumuna getirecek ve tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği, büyük mega projeleri birbiri ardına hayata geçiriyoruz. Körfez Geçiş Köprüsü'nü de içine alan İzmir- İstanbul Otoyolu Projesi de bunlardan biri. 20 milyar lirayı aşan maliyetiyle dünyadaki 50 ülkenin bütçesinden daha büyük bir proje. Maliyetinin yanında tıpkı Marmaray gibi mühendislik açısından da tüm dünyanın ilgiyle izlediği bir proje. Dünyanın en uzun açıklığa sahip 4. asma köprüsü özelliğini taşıyacak bu anıtsal yapı tamamlandığında Dilovası'ndan Hersek'e bugün feribotla 40 dakika süren seyahat süresi, 6 dakikaya inecek."
- "Projede takvimin önündeyiz"
"İstanbul-İzmir otoyolu ile yılda ülke ekonomisine 1 milyar 100 milyon liralık tasarruf sağlanacak" diyen Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:
"İstanbul'u İzmir'le kapı komşusu yapacak bu proje, aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik açıdan kalbini oluşturan ve 25 milyon vatandaşın yaşadığı Marmara ve Ege bölgelerini birbirine bağlayacak. Bu iller arasında hızlı, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı oluşacak. Bu otoyolla 18 ilimiz ticaret ve sanayi alanında yeni canlanma yaşayacak. Bu otoyol, özellikle sanayi ürünlerinin taşınması, limanlara ulaşıp ihraç edilmesi noktasında da maliyetlerin azalmasına önemli katkı sağlayacak. Projede takvimin önündeyiz. Toplam 4 bin 320 personelimiz, bin 70 iş makine, 24 saat 3 vardiya halinde projeyi söz verdiğimiz tarihte yetiştirmek için canını dişine takarak çalışıyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı, İzmir kesimlerinde bugün itibarıyla yapım çalışmalarında yüzde 30 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Şimdiden yapılan yatırım tutarı 3 milyar 650 milyon lirayı buldu.
Gelecek yılın sonunda İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün yanı sıra Gebze-Gemlik kesimi ve Kemalpaşa ayırımı İzmir kesimindeki yapım çalışmalarını tamamlamış olacağız."