Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, 2015 yılı içinde kamu hastanelerinde yapılan tıbbi cihaz alımları ile ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı bütçesinden 8 milyon, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bütçesinden 11 milyon lira ile tıbbi cihaz alımı yaptıklarını belirten Ergüney, 19 milyonluk yatırım ile kenttin tıbbi cihaz ihtiyacının önemli oranda karşılandığını kaydetti. Alınan cihazlarla artık 6 hastanede her türlü göz tedavisi yapılırken, artık Kocaeli’de Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin anjiyosu çekilebilecek.
SAĞLIK BAKANLIĞI 8 MİLYON VERDİ
Hastanelerin olmazsa olmazının tıbbi cihazlar olduğunu belirten Ergüney, “Sağlık bakanlığımızdan gelen ödeneklerle yatırımlar yapıldı. çok önemli cihazlar ve üniteler kazandırıldı. Şu anda teslim edilenler ve ihalesi yapılanlar var. Bir kısmını kendi bütçemizden bir kısmı da Sağlık Bakanlığının bütçesinden alındı. Sağlık Bakanlığından planlanan yatırımların değeri 8 milyon lira. Bu 8 milyonluk yatırımların bir kısmı teslim edildi, bir kısmı da yılsonuna kadar gelecek.
KENDİ BÜTÇELERİNDEN 11 MİLYON
Genel sekreterlik olarak bütçemizden 11 milyon lira yatırım yaptık. Büyük kısmının ihalesi bitti. Önemli kısmı teslim edildi kalanın da önümüzdeki aylarda teslimatı yapılacak. Toplamda 19 milyonluk bir tıbbi cihaz yatırımı yapıldı. Orta ölçekli bir ilçe devlet hastanesinin toplam maliyeti kadar bir yatırım sadece ilimize yapıldı. Tomografi cihazından tutun dijital ileri teknoloji anjiyografi cihazına, lazer cihazlarına kadar çok önemli yatırımlar yapıldı.
6 HASTANEDE GÖZ YATIRIMI TAMAM
Üst teknolojik aletlerinin ağırlıklı olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine alındı. Göz ile ilgili Darıca Farabi, Gebze Fatih, SEKA, Kocaeli, Gölcük Devlet hastanelerine cihaz alındı. Şu anda teknolojik olarak Araştırma hastanesi ile aynı olacaklar. Lazer ameliyatları yapılabilecek. Göz anjiyografisi yapılabilecek. Derince Eğitim Araştırma ile birlikte bu hastanelerimizde her türlü göz tedavisi yapılabilecek.
LAZERLE TAŞ KIRILACAK
Kocaeli ve SEKA Devlet Hastanelerine üroloji alanında fiberotpik endoskopik cerrahi ve holmium lazer taş kırma aletleri alındı. Bu cihazlarla idrar kanallarındaki taşlar ince bir fiberoptik cihazla taşları kırma ve temizleme yapılabilinecek. Daha önce bu işlemler açık ameliyatlarla yapılıyordu. Bundan sonra yeni teknoloji cihazlarla gelişmiş hastanelerdeki gibi hizmet verilmiş olunacak.
BEYİN ANJİYOSU ARTIK ÇEKİLEBİLECEK
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine DSA Cihazı alındı. Dijital Anjiyografi cihazıdır. Damarları görüntülemek için yapılıyor. 1 milyon değerinde bir cihazdır. Derince Eğitim ve Araştırmada ikinci anjiyografi oldu. Bu cihazla aynı zamanda beyin anjiyografisi çekilebilecek” dedi.