Karamürsel’de, oğul otu hakkında bilgi verildi

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde Biberiye, Tıbbi Nane ve Oğul Otu yetiştiriciliği için çalışmalar başlatan Büyükşehir, bu kapsamda Karamürselli çiftçileri bilgilendirdi

Karamürsel’de, oğul otu hakkında bilgi verildi

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde Biberiye, Tıbbi Nane ve Oğul Otu yetiştiriciliği için çalışmalar başlatan Büyükşehir, bu kapsamda Karamürselli çiftçileri bilgilendirdi

20 Ocak 2021 Çarşamba 13:47
Karamürsel’de, oğul otu hakkında bilgi verildi

 

 

Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi ile çiftçilerin gerisi yüksek ürünler yetiştirmesinin önünü açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’dan sonra diğer ilçelerde de bu ürünlerin yetiştirilmesi için çalışmalara başladı. Alım garantili Biberiye, Tıbbi Nane ve Oğul Otu yetiştiriciliği için Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Karamürsel ilçesinde sunum düzenledi. 

 

OĞUL OTU HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Sunuma, Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Nihat Abiş, Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Temel Fidan, Karamürsel Belediyesi Başkan Vekili Mesut Çetinkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Karamürsel Kırsal Hizmetler Koordinatörü Metin Benzer, Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, Karamürsel kırsal mahalle muhtarları, Büyükşehir teknik personeli ve çiftçiler katıldı. Sunumda Karamürsel ilçesinin bitki florasına uygun olabileceği belirlenen Oğul Otu (Melisa officinalis) hakkında bilgi verildi.

 

ALIM GARANTİLİ SÖZLEŞME

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesi ile ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerin dikimi yapılarak çiftçinin kazancı arttırılacak. Karamürsel mahallelerinde oğul otu yetiştiriciliği teşvik edilirken dikilecek alan proje başvurularına göre belirlenecek ve alım garantili sözleşmeli üretim yapılacak. Sözleşme ile dikimi yapılan tüm çiftçi tarlaları ve ürünleri tarım sigortası yapılacaktır ve iyi tarım uygulaması sertifikası verilecek.

 

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

•        ÇKS Kaydı veya çiftçi belgesi ve tapu fotokopisi

•        En az tek parça 10 dekar arazide üretim yapılması gerekiyor. En fazla 15 da alan gerekmektedir.

•        Yetiştiricilik yapılacak ilçede ikamet ediyor olması

•        Arazi kiralık ise kiralık sözleşmesi

•        Kamu arazisi ise ( hazine, orman ) kullanım izni şartları gerekmektedir.

 

YAĞ ÜRETİM TESİSİ

Diğer yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ekilen bitkilerin yağlarının çıkarılması için 40 dönüm alana tesis kuracak. Yağ Borsası’nın Kocaeli’de kurulması için girişimlerde bulunan Büyükşehir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende TÜBİTAK MAM ile ilaç, kozmetik ve takviye gıda üretimi protokolü imzalamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin hikayesinin bu proje ile yazılacağını vurgulamıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38