Katı Atık Tesisi istemeyen vatandaş meclis bastı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez İlimtepe’ye yapılması gündemde olan katı atık tesisine tepki gösteren vatandaşlar meclis toplantısının yapıldığı salona geldi. Burada tepkilerini dile getiren vatandaşlar polis ve zabıta ekipleri engelledi.

Katı Atık Tesisi istemeyen vatandaş meclis bastı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez İlimtepe’ye yapılması gündemde olan katı atık tesisine tepki gösteren vatandaşlar meclis toplantısının yapıldığı salona geldi. Burada tepkilerini dile getiren vatandaşlar polis ve zabıta ekipleri engelledi.

14 Ocak 2016 Perşembe 18:01
 Katı Atık Tesisi istemeyen vatandaş meclis bastı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda yapıldı. Meclis oturumuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlık yaptı.

 Meclis oturumu öncesinde Körfez İlimtepe’de yapılması gündeme gelen katı atık bertaraf tesisinin yapılmasına tepki göstermek isteyen vatandaşlar meclis salonu önünde toplandılar. Sloganlar eşliğinde meclis salonuna gelen vatandaşlar önünde polis, özel güvenlik ve zabıta ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar başta olmak üzere mahalle muhtarları ve vatandaşlar meclis salonu önünde geldiler.

SALONA ALINDILAR

Karşılıklı görüşmelerin sonrasında bir ara ortam gerildi. Vatandaşlar meclis salonuna girmek isteyince güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Yaşanan arbede daha fazla büyümeden son buldu. Taraflar arasında yapılan görüşmelerin neticesinde CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve mahalle muhtarları meclis salonuna girdiler.    

Meclis salonu açılışında hayatını kaybeden Şaban Sarıgülle için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu düşüncelerini açıkladı. Meclis salonu içerisinde Sarıgülle’nin sırası karanfillerle süslendi.

ÇÖP BİR GERÇEKTİR

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Çöp, şehirlerin gerçeği duruma gelmiştir. Ben köyde büyüdüm zamanında çöpleri yakardık. Şehir hayatında çöp bir gerçektir. Herkesin bu konuda sorumluluğu vardır. Herkesin hoşlandığı bir gerçek değildir. Çöpün bertarafını kendisi yapmıyor. Cebimize koyacak halimiz yoktur. Bu ortak sorumluluk belediyeler temizlik için ilçe belediyeler yapmaktadır. Bertaraf veya depolanmasını büyükşehir belediyesi tarafından yapılmaktadır” dedi.

AB YOLUNDA İLERLİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu “Halen Türkiye’de pek çok ilde yeni kurulan belediyelerde vahşi depolama yapılmaktadır. Geçmiş dönemde Gebze çöplüğü yandı bir haftada söndürüldü. Düzenli depolamaya geçildi. AB üyesi olma yolunda ilerleyişimiz vardır. AB kararı 2017 yılına depolama yapılması sonrasında bertaraf edilmesi zorunludur. İlerleyen ülkeler modern ülkeler depolama yapmıyor. Türkiye’nin yüzde 70 vahşi depolama yapılmaktadır. Bu tahminidir” açıklamasında bulundu. 

ÇÖP FABRİKASI DEĞİL

Bu noktada bırakmayacağız. Çöp fabrikası değildir diyen Başkan Karaosmanoğlu “Çöpü kokutmadan. Yöresel uygulamalar yapılmaktadır. Kimseden gizli bir şey yapılmıyor. Her şey adım adım atılmaktadır. ÇED toplantısı süreci vardır. Toplantıların medenice yapılması gerekiyor. Nasıl yapılması noktasında herkesin kafa yorması gerekiyor. Belediye başkanlarımızla görüşmemizde geri dönüşümü önemseyeceğiz. Çöpün yüzde 50 geri dönebilir. Çöp bir değerdir. Ekonomik görülmedi. Bizlere fazla getirisi olmadı” şeklinde konuştu.      

ALINMIŞ BİR KARAR YOK

Geri dönüşümü gelişmiş toplumlar önemsemektedir diyen Başkan Karaosmanoğlu “Vatandaş çöpü kendisi ayrıştırmaktadır. 4-5 çeşit ayrıştırma olayı yapılmaktadır. Bizim Türk halkımız bunu yapar. Halk önemsemez diye bir şey yoktur. Halkımıza anlatılması gerekiyor. Çözümüzün yüzde 50 geri dönüşüme alınabilir. Vatandaşa doğru bilgi verilmesi gerekiyor. Bizlerde vatandaşız bizler seçilmiş vatandaşız. Bertaraf tesisinin kurulması belediyenin kararıdır. Nereye kurulsun belediye meclisinin kararıdır. Vatandaşa tam bilgi verilmemiş, bazı art niyetli kişiler yanlış bilgi veriyor. Bizim henüz kararı yoktur. Burada bakanlık, meclis kararı gerekiyor. Ön hazırlık yapılmaktadır. Ülkenin idaresi yoktur. Bu konular Almanya’da tartışılmıyor. 50 yıl önce tartışıldı” dedi.

YERİ BELLİ DEĞİL

CHP’li Hüseyin Yılmaz “Bu konu hakkında kamuoyuna gereken bilgi verilmemiştir. Tanıtım yapılırken bu konu hakkında kimseye bilgi verilmemiştir” derken, Başkan Karaosmanoğlu “Verilmiş bir karar yoktur. Orman Bakanlığından istiyoruz. Bertaraf tesisi hakkında alınmış karar yoktur. Belirlenen bir yer yoktur. Sadece düşünce vardır. Düşünce vardır. Bütün süreç bitmesi sonrasında karar verilir. Bizim çöp deponi alanı 2.5 yıl süresi kalmıştır. Böyle mi bırakalım. Şuraya yapalım desek 4 yıl sürer. Bizde ekibimize hazırlık yağın diyoruz. İnsanımıza yanlış bilgi veriliyor. Halkımızın daha iyi bilgilendirilmesi gerekiyor. Türk toplumu yeniliklere ayak uydurur. Arada parazitler çıkar onlarda yavaş yavaş gider. Kamu vicdanına uygun teklif olması durumunda sorun çözülür” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.01.2016 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38