MİSYONUMUZ SADECE BİLGİ ÜRETMEK DEĞİLDİR
Törende bir konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Sadettin Hülagü’de, “Üniversiteler bulundukları kentin dinamikleri ile ortak projelere imza atabilirler. Kentle her alanda bütünleşebildikleri ölçüde görevlerini yerine getirmiş olurlar. Üniversitelerin misyonu sadece bilgi üretmek değildir. Üretilen bilginin, sanatın ve kültürün halka ulaştırılması halkla bütünleştirilmesi de çok önemlidir. İşte bu gayelerle hayata geçirilen kültür evimizde tarih ve kültür sohbetlerinin yanı sıra geleneksel sanatların öğretilmesi için kurslar açılacak. Bu sayede kentin üniversite ile buluşacağı mekân oluşturulmuştur. Bu nedenle kültür evimizin oluşmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, üniversite personelimize Senatom adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KÜLTÜR, DAMARIMIZDA Kİ KAN KADAR ÖNEMLİDİR
Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi’nde bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kültür Evimiz Üniversite camiamıza hayırlı olsun. Kültür, damarda ki kan kadar, milletin varlığı, geleceği ve aydınlığı için gerekli bir durumdur. Kültürü her yerde yoğuracağız ancak burası kültür çalışmalarının buluşma noktası olacak. Kültür hizmetleri buradan dalga dalga şehrin her yerine yayılacak. Bu anlamda Üniversitemize büyük görev düşüyor. Üniversitemiz, Kocaeli için büyük bir enerji kaynağıdır. Bu kenti aydınlatmak için her türlü enerji var. Bundan güçlü bir şekilde istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.
TOPLUMU TOPLUM YAPAN KÜLTÜRDÜR
Törende bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’da “Kültür Evinin öncelikle üniversitemiz, sonra ilimiz ve ülkemiz kültür hayatına kazanımlar getirmesini diliyorum. Bizler bir büyük geçmişin, medeniyetin ve kültürün temsilcileriyiz. Bizlerin kültür anlamında geçmişimiz ve bugün arasında, geleceğe taşınma noktasında hem yapması, hem bilmesi, hem de gayret göstermesi gereken çok özel alanlar ve çabalar var. Kültür; maddi değerler ve temeller noktasında gelişim perspektifinde ne yazık ki istediğimiz boyutta ve önemde değildir. Bu gibi açılışları, en az maddi yapılar, kazanımlar ve hizmet noktasındaki buluşmalar kadar yapmalıyız. Çünkü kültür; bu gibi gelişmelerin tamamlayıcı formu ve tamamlayıcı başlığıdır. Bir toplumu toplum yapan kültürüdür” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Kocaeli Üniversitesi Kültür Evinin açılış kurdelesini keserek, Türk-İslam sanatları sergisini gezdiler.