Kocaeli'de, Karpuz Üreticilerine Büyük Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi" kapsamında çiftçilere önemli bir destek sağladı.

Kocaeli'de, Karpuz Üreticilerine Büyük Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi" kapsamında çiftçilere önemli bir destek sağladı.

23 Haziran 2024 Pazar 09:55
Kocaeli'de, Karpuz Üreticilerine Büyük Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi" kapsamında çiftçilere önemli bir destek sağladı. Bu proje kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verildi. Destekten yararlanan üreticiler, aldıkları tohumları fide haline getirerek tarlalarına dikti. Bu adımın amacı, kent genelinde tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmek olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazileri tarıma kazandırarak, verimli ve pazar değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile üreticiler, fideleri toprakla buluşturdu. Üreticiler, bu sene karpuz veriminin ve kalitesinin yüksek olacağına inanıyor. Kandıra'nın meşhur karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve yeni üretim tekniklerinin benimsenmesi için yapılan bu destekler, bölgedeki tarımsal ekonomiye olumlu katkılar sağlamayı amaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte sağladığı desteklerle birlikte, Kocaeli genelinde 650 dekar karpuz tarlası desteklenmiş oldu. Bu desteklerin sonucunda, atıl durumdaki arazilerin ekonomiye kazandırılması ve karpuz üretiminde ciddi artışlar yaşanması bekleniyor. Kandıra karpuzunun ünü ise sadece il sınırlarını aşmakla kalmayıp, tüketiciler arasında yaz aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Son Güncelleme: 23.06.2024 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38