Kocaelispor'un Yeni Stadyum Tramvay Hattı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya'daki Kocaelispor Stadyumu'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir tramvay hattı inşa ediyor.

Kocaelispor'un Yeni Stadyum Tramvay Hattı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya'daki Kocaelispor Stadyumu'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir tramvay hattı inşa ediyor.

06 Temmuz 2024 Cumartesi 10:06
Kocaelispor'un Yeni Stadyum Tramvay Hattı İnşaatı Hızla İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya'daki Kocaelispor Stadyumu'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir tramvay hattı inşa ediyor. Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesi, şehir içi ulaşımı rahatlatmayı hedefliyor ve şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor. Toplamda 3,8 km uzunluğundaki bu hat, 2 ayrı etaptan oluşuyor.

Teknik Detaylarda Son Durum

Proje kapsamında Sultan Murat Caddesi'nde yağmursuyu kanalı betonarme imalatları devam ediyor. 900 ton ray, fabrika ortamında imal edilerek şantiyeye taşındı ve montajı gerçekleştirildi. Tramvay hattını besleyecek olan 2 adet trafo binasının inşaat çalışmaları da sürüyor. Ayrıca Akarca Deresi üzerinde bulunan mevcut köprü yıkımı tamamlanmış ve yeni köprü imalatları başlamış durumda.

Yeni İstasyonlar ve Hattın Uzunluğu

Yeni tramvay hattı, otogar depo alanından başlayacak ve Bağımsızlık Caddesi'nde son bulacak şekilde planlanmıştır. Toplamda 6 yeni istasyon bulunacak olan hat, kentin önemli noktalarından geçecek. İstasyonların konumları arasında Fener Sokak, Fatma Seher Hanım Sokağı, Sakıp Sabancı Caddesi ve Bağımsızlık Caddesi gibi merkezi noktalar yer alıyor.

Çalışmaların İlerleyişi ve Gelecek Planlar

İnşaat çalışmaları kapsamında muhtelif çaplarda altyapı çalışmaları devam ediyor. Yağmursuyu, içme suyu, atık su, elektrik ve Telekom hatlarının yapımı sürüyor ve Akyazı Sokak'tan başlayarak tramvay hattı için gerekli altyapı kazılarına başlanmış durumda. Aynı zamanda Bağımsızlık Caddesi üzerindeki karayolu kazı ve dolgu işlemleri de devam ediyor.

Projenin Tamamlanma ve Halka Etkisi

Yeni tramvay hattı projesi tamamlandığında, Alikahya'daki stadyuma ve çevresine olan ulaşım büyük ölçüde kolaylaşacak ve şehir içi trafik akışı üzerinde olumlu etkiler yaratacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kocaeli'nin raylı sistem ağı daha da genişleyecek ve vatandaşların ulaşımı daha konforlu hale gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38