KOKSEM deniz sezonu kapattı

13 Haziran’da Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmetine başlayan KOSKEM deniz sezonunu kapattı.

KOKSEM deniz sezonu kapattı

13 Haziran’da Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmetine başlayan KOSKEM deniz sezonunu kapattı.

14 Eylül 2015 Pazartesi 12:02
KOKSEM deniz sezonu kapattı
Kocaeli İtfaiyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 2015 deniz sezonunu kapattı. 2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmeti veren KOSKEM, 10 yılda 4 bin 443 kişiyi hayata döndürdü. 13 Haziran’da başladığı cankurtaranlık hizmetine 13 Eylül’de son veren KOSKEM, 2015 yazında Kocaeli’deki 8 sahil bölgesinde toplan 969 kişiyi boğulmaktan kurtardı.  Büyükşehir ambulansındaki ATT’ler de bin 380 kişiye sağlık hizmeti verdi. Sezon boyunca Büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 personel sahillerde görev yaptı.
HAFTANIN YEDİ GÜNÜ
KOSKEM Haftanın yedi günü saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti verdi. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, 2009 yılı itibari ile haftanın 7 günü Kandıra; Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Karamürsel; Altınkemer ve 2013 yılında hizmete giren Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajı’nda verilmeye başlandı.
100 ADET UYARI TABELASI
KOSKEM ekipleri tarafından, görev yapılan sahiller İzmit Körfezi, Sapanca Gölü ve ayrıca Ömerağzı, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Lahana koyu bölgelerinde, denize girecek vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak ve boğulma vakalarının önüne geçmek için toplam 100 adet uyarı tabelası ve 100 adet ipleriyle beraber can simidi konuldu. Sahillerdeki birçok bölgeye de emniyet şeritleri (mantarlar) çekilerek, Karadeniz’in yapısıyla ilgili tehlikeli olan rip akıntısı (çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelalar yerleştirildi. Cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak Kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personele profesyonel eğitmenler tarafından eğitimleri verildi. Cankurtaranlar havuzda cankurtaranlık eğitimi ve cankurtaranlık belgesi verildi. Belge süresi geçen personele ve gönüllülere eğitimlerle bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri verildi. 
 TAM TECHİZAT
Ayrıca sahillerde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca görev bölgelerde dağıtıldı.
Sahillerimizde su kazaları hizmetlerinde Dünya Cankurtaranlık kriterleri içerisinde gerekli olan kıyafet, ekipman (dürbün, can kurtarma kemeri, cankurtaran simidi, istasyon çadırı, düdük, suluk, güvenlik şeritleri için ip ve mantar, palet, maske, şnorkel, fırlatma ipi, telsiz, gözetleme kuleleri vb.) 6 adet jet ski ve 6 adet Zodyak bot kullanıldı.
 GÖREV ALAN BİRİMLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Kocaeli sahillerindeki su kazaları engelleme hizmeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimleri,  sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar ile ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi. Cankurtaranlık hizmetinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Akut  Arama Kurtarma Kocaeli Şubesi, MAGDER (Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) Kocaeli Şubesi, Gönüllü İtfaiyeciler ve Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü(YÜDAK) yer aldı.

Son Güncelleme: 14.09.2015 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38