Köprüde Ağır Çalışma

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemine başlandı.

Köprüde Ağır Çalışma

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemine başlandı.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:48
Köprüde Ağır Çalışma
 Çelik tabliye yerden yaklaşık 3 santimetre yükseltilerek son testleri yapılmak üzere viyadüğün 1 ve 2 numaralı ayakları arasında askıya alındı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Köprüsü) güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemine başlandı. Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay (NÖMAYG) Anonim Ortaklığı Proje Müdürü Özcan Başkazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güney yaklaşım viyadüğünün Gebze-İzmir Otoyolu’nun çok önemli parçalarından biri olduğunu, Nisan 2013’te imalatına başlanan viyadüğün ana yapısının 5 Temmuz Pazar günü tamamlanacağını söyledi.

Çelik tabliyenin yerden yaklaşık 3 santimetre yükseltilerek son testleri yapılmak üzere viyadüğün 1 ve 2 numaralı ayakları arasında askıya alındığını belirten Başkazancı, “124 metre uzunluğunda, 36 metre genişliğinde, yaklaşık bir stadyum alanına sahip ve toplamda 2 bin 600 ton ağırlığındaki otoyol parçasını ‘ağır kaldırma’ yöntemiyle kaldıracağız. Ait olduğu koda getirerek de kaynakla birleştirerek viyadük yapımızı tamamlayacağız. Böylelikle projemizin ana yapısını oluşturan tüm kısımlar bitecek. Elektro mekanik, yüzey kaplama, asfalt kaplama gibi işleri kalacak” diye konuştu.

Başkazancı, projenin tamamının Eylül ayı sonunda biteceğini ve önemli bir projenin sonlanacağını vurgulayarak, bu büyüklükte başka bir operasyonun da gerçekleşmeyeceğini dile getirdi. Ağır kaldırma operasyonunun yaklaşık 4-5 günlük bir süreç olduğuna işaret eden Başkazancı, ”İlk aşama tabliyenin yerden kesilmesi ve havada asılı kalmasıdır. Tabliye yaklaşık 3 santimetre kaldırılarak kendisini taşıyan halatların testi aşaması başlatıldı. Daha sonra da uzunluk ayarlaması, uzunluk ölçümleri ve onların kesilmesi, tıraşlanması gibi son çalışmalar yapılacak. Asıl operasyon 5 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilerek parçanın yerine montajına başlanacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AĞIR KALDIRMA ÇALIŞMASI

Nurol İnşaat ve Ticaret AŞ Proje Müdürü Cengiz Gümüşdağ da İzmit Geçiş Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün, temel ölçülerinde 1,4 kilometre uzunluğunda bir köprü olduğunu anımsatarak, bunun bin 150 metrelik kısmının “sürme” yöntemiyle tamamlandığını ifade etti. Son iki açıklığın “ağır kaldırma” metoduyla tamamlandığına işaret eden Gümüşdağ, ilk açıklığı Mayıs ayının başında 2 bin 350 tonluk ağırlıkla tamamladıklarını hatırlattı. Gümüşdağ, geçen ay gerçekleştirdikleri operasyonun Türkiye’nin en büyük “ağır kaldırma” çalışması olduğunu, 2 bin 600 ton ağırlıkla pazar günü gerçekleştirecekleri operasyonda ise yeni bir rekora imza atacaklarını kaydetti.

İSTANBUL-İZMİR ARASI 3,5 SAAT

İstanbul-İzmir arasında karayolu ulaşımını 3,5 saate düşürecek söz konusu projenin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü hizmete girdiğinde 1-1,5 saatlik ulaşım süresi 6 dakikaya inecek. Projenin en önemli geçiş noktası olan ve Dilovası ile Hersek arasına inşa edilen İzmit Körfez Geçisi Köprüsü tamamlandığında, 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci asma köprüsü ve aynı zamanda bin 550 metrelik orta açıklığıyla da dünyanın 4. büyük asma köprüsü unvanına sahip olacak. 401 kilometre uzunluğundaki otoyol projesi, yap-işlet-devret modeliyle Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ tarafından yürütülüyor.

 

 

Son Güncelleme: 02.07.2015 12:14
Anahtar Kelimeler:
Köprüde Ağır Çalışma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38