Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği Akademik Okullar’da, Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübü ile ortaklaşa yürütülen Medya Okulu, eğitimlerine başladı.
“İNTERNETİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI”
Eğitimde medya araçlarının, internet teknolojisi sayesinde günümüzdeki konumuna eriştiğinin altını çizen sosyal medya uzmanı Bilal Eren, “Hayatımızda büyük bir yere sahip olan internet teknolojisi, birçok bilgisayarı bir ağ ile birbirine bağlayan teknolojidir” dedi. İnternetin, insanların pek çok alandaki bilgiye güvenli, ucuz, kolay ve hızlı bir şekilde erişebilmesini sağlayan büyük bir ağ olduğuna da değinen Eren, binlerce insanın birbirleriyle iletişim kurduğu, kendi yazısız kuralları olan sosyal medyanın, internetten ayrı olamayacağını söyledi.
“MEDYA ARAÇLARINI DOĞRU KULLANMALIYIZ”
Günümüzde, internetin geldiği noktada tarihi değişim evresinde olduğumuzu belirten Eren, “Gelişen teknolojilerle büyük bir olaya tanıklık ediyoruz. Ancak tanıklık ettiğimiz bu gelişime bir anlam veremiyoruz. Bu yüzden hem çok şanslıyız hem de şaşkınız” dedi. İnternetin Doğuşu ve Silikon Vadisi Kültürü konularına da değinen Eren, “Yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte internetin de gelişmesi, üçüncü sanayi devrimini getiriyor. Yeni bir devrimin eşiğinde olduğumuz bu çağda medya araçlarını doğru kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.
ERDOĞAN ARIKAN, MEDYA OKULU’NDA
İletişim Fakültesi öğrencilerinin çoğunlukla katılım sağladığı Medya Okulu’nda, Büyükşehir Belediyesi’ndeki birçok birimin sosyal medya sorumluları da eğitime katıldı. Sosyal medya uzmanı Eren, 3 hafta boyunca katılımcılarla Dijital Ekosistem Ve İnternet, Yeni Medya Ve Geleceği Ve Dijital Vatandaşlık Kültürü ana başlıkları altındaki konulara değinecek. Toplamda 6 hafta sürecek olan Medya Okulu’nun son 3 haftasında ise TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Sosyal Medya Ve Habercilik Etiği konusunda eğitim verecek.