Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut MOLLARECEP yaptığı açıklamada;MEB personel evrak, bina ,tesis .güvenliğinin sağlanması, sabotaj, casusluk vb. önlenmesine yönelik genel esaslar talimatı yayınlamıştır.
Bu talimatnamede il-ilçe-okul-kurum müdürlerine birimlerinin güvenliği sağlamak için günlük daire emniyet memuru görevlendirin denilmiştir.
Bakanlık merkez teşkilatında şefler,görevli öğretmenler ve diğer alt ünvanlı memurlardan nöbet çizelgesi hazırlanacaktır emri verilmiştir.
1739 sayılı kanun "Öğretmenlik,Devletin eğitim,öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir" der.
Memur ve şeflerin de kendileri için tanımlanmış yazışma vb.büro görevleri dışında güvenlikçi olarak görevlendirilmeleri imkansızdır.
Anayasa'nın 18. maddesi "Kanunla düzenlenmeyen görevler angaryadır" der ve Angaryanın yasak olduğunu ifade eder.
Hal böyle iken,memlekette öğretmen açığı kapatılamamış,eğitimde akademik/eğitsel seviye SOS verirken öğretmene takdir(!)edilen görevler:
1) Öğretmen okula gelen her ziyaretçinin hareketini yakından takip ederek gereken uyarıları yapacakmış.
2) Öğretmen "girilmez" uyarılı yerlerde izinsiz dolaşanlara mani olacak, binada şüpheli harekette bulunanların takibini yapacakmış
3) Öğretmen, binada keyfi dolaşmaları engelleyecek,sebepsiz dolaşanları kurum dışına çıkaracakmış(ardından vatandaşı kovdu diye ceza alacak!)
4) Öğretmen, okula girişte elinde birşey varken, çıkarken olmama veya tam dersi durumları takip edecekmiş
5) Emniyet memuru nöbeti tutan öğretmen, mesai saati sonunda çöplerin çöpte olmasını sağlayacakmış. (Nasıl olacaksa)
6) Emniyet memuru nöbetinde öğretmen yangın,sabotaj,hırsızlığa karşı önlem alarak makam/çalışma odalarının güvenliğini sağlayacakmış
Bizler inanıyoruz ki:
Sınavlarda "sıfır"çeken öğrencilerin sayısını azaltabilmek için yapılması gereken öğretmen ile öğrenci arasındaki engelleri kaldırmaktır
Ulusal ve uluslararası düzeyde akademik başarıyı arttırmak için yapılması gereken öğretmen ile öğrenci arasındaki engelleri kaldırmaktır
Unutmayınız eğitimde başarı için "askeri disiplin ve talimat" yerine "asgari disiplin ve itimat" ilkesini benimsemek gerekir
Unutmayınız toplumda özellikle eğitim ortamlarında"özgün fikirlerin"oluşabilmesi için "özgür ortamların oluşturulması gerekir.
Son söz olarak, Meslek örgütlerini,eğitim çalışanlarını ve toplumumuzu "mesleki itibara" birlikte sahip çıkmaya davet ediyorum.