Dershanelerin dönüşümü komedisinden çıkış yolu bulamayan Bakanlık, şimdi de kendi okullarında dershane hizmeti vermeye başlamıştır. Fiziki/alt yapı eksiklikleri ile personel eksikliğinin had safhada olduğu okullarımızda normal eğitim verilen öğrencilerimize, yine kendi okullarında farklı olarak nasıl bir destek eğitimi sunulacağı merak konusudur.
Devlet okullarında dershanecilik için sürecin başladığını belirten MOLLARECEP: “Bakanlığın 81 ilin valiliğine gönderdiği 15.10.2015 tarihli yazıda örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında öğrencilerden değişik adlar altında para toplanmaması gerektiğini 2.kez resmi yazı ile duyurmasına rağmen ilimizde ki okullarda, kurslara öğrenci kayıtları yapıldı ve ailelerden para isteniyor. Bunu artık sağır sultan bile duydu, okullarda destekleme kursu adı altında para toplanıyor, duymadıysanız bir kez daha yüksek sesle buradan söylüyoruz. Bu çarpıklığa bir son verin…
Okullarda örgün eğitim öğrencilerinin akademik ve eğitsel başarısı açısından içler acısı bir tablo varken, son sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sorunu henüz çözülememişken MEB’in mezun öğrencilerin sınavlara hazırlık problemini de okullarda çözmeye kalkması panikle ve düşünülmeden atılmış son derece olumsuz bir adımdır ve okulları eğitim, öğretim, güvenlik vb yönlerden olumsuz olarak etkileyecektir.
Eğitim sistemimizin birçok eksiğini, yetersizliğini ve açığını kapatarak bu noksanlıklardan ve yanlış politikalardan kaynaklanan adaletsizliği, eşitsizliği telafi eden dershaneler, bazı kişi ve kurumların hırsı, kini ve öfkesine kurban verilmiştir. Şimdi de bu konudaki kamuoyu baskısını azaltmak için eğitimi içine düşürdükleri açmazdan kurtarmak için çalışıyormuş gibi davranıyorlar. Üstelik kendi oluşturdukları sorunları çözmek için attıkları adımlar da yeni hata ve problemlerin başlangıcı olacağını belirtti.