TAŞKÖPRÜ TARİHİ ANLATILDI
Kocaeli Kent Konseyi’nin öncülüğünde, Gebze Duraklı Köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Taşköprülüler Derneği ile Avrasya Gazeteciler ve Televizyon Yayıncılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Devr-i Alem program yapımcısı İsmail Kahraman da Taşköprü tarihini anlattı.
TOPLANTI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Taşköprü tarihi konferans ve kültür etkinliğine Taşköprü bölgesinden Gebze, Körfez, Derince ve İzmit’ten çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı konferansta fotoğraflar ve arşiv belgeleriyle Taşköprü tarihi, Manavlar ve Osmanlı’nın ilk sancak merkezi Kocaeli bölgesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.
KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMALIYIZ
Taşköprü’nün Kocaeli’nin özü olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kültürümüzü gelecek nesillere de aktarmalıyız. Bu bizim için büyük bir kazanç” dedi. 2004 yılından bu yana en uzak köylere kadar hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Güzel hizmetler yapıyoruz, köylülerimizin hayır duasını alıyoruz” diye konuştu.
HAVA, SU VE TOPRAKTAN VAZGEÇMEYİZ
Hem sanayiden hem de çevreden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kalkınmanın yolu sanayiden geçiyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar da diyemeyiz. Havadan, sudan ve topraktan vazgeçemeyiz. Bu üç şeyin temiz olması gerekir. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Çevremizi hep birlikte koruyacağız” şeklinde konuştu.
TAŞKÖPRÜLÜ RAMAZAN COŞTURDU
Öte yandan çocukluk yılları Taşköprü’de geçmiş Taşköprü’nün yöresel ses sanatçısı Ramazan Özcan davetlileri coşturdu. Manav oyunlarının sergilendiği, zurnaların çalındığı, çiftetellilerin oynandığı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Manavların ünlü yemeği mancarlı pide, kabak dolması ve Taşköprü ekmeği ikram edilerek misafirperverlik örneği sergilendi. Yöresel kıyafetler giren Taşköprü yöresi hanımları, tarihi kıyafetler ve eşyalar getirerek Taşköprü’nün gelenek ve göreneklerini izleyici ile paylaştı.