Yeni akademik yılın ilk dersini Prof. Dr. İsmail Demir verdi

Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Programı yapıldı. GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan ve yeni akademik yılın ilk dersini veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii çerçevesinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. 

Yeni akademik yılın ilk dersini Prof. Dr. İsmail Demir verdi

Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Programı yapıldı. GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan ve yeni akademik yılın ilk dersini veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii çerçevesinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. 

18 Ekim 2022 Salı 07:35
Yeni akademik yılın ilk dersini Prof. Dr. İsmail Demir verdi

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni programına, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yanı sıra ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, belediye başkan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yeni akademik yılın ilk dersini veren Başkan Prof. Dr. İsmail Demir, şunları dile getirdi; 

 

“Güvenliği Sağlamak Önem Arz Ediyor” 

“Öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bulunduğumuz ortam hitap ettiğimiz kitle önemli çok değerli hocalarımız var gençlerimiz var. İnsanın ihtiyaçlar silsilesinde emniyette olmak ve canını korumak en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Öyle olunca da savunma sanayisi çok büyük bir önem taşıyor. Teknoloji de bu işin esasını teşkil ediyor. Savunma sanayii bu anlamda insanların güvenliğini sağlamak noktasında önem arz ediyor.”  

 

“Bilgiye Erişim Çok Kolaylaştı” 

“Teknoloji ve bilim çalışırken insanı ve insan olmanın anlamını hiçbir zaman unutmamak gerekir. Genç arkadaşlarımızın önem vermesi gereken şey elimizden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır. Genç arkadaşlarımıza sürekli şunu söylüyorum, her zaman her soruyu sorma özgürlüğüne sahipsiniz. Sormak öğrenmenin anahtarıdır. Bugün bilgiye erişim çok kolay. Onu anlamak ve içselleştirmek konusunda dezavantaj var. Bilgiyi içselleştirmek çok önemli, bilgiye ulaşmanın kolaylığının kazandırdığı zamanı, anlamak noktasında kullanmamız gerek.” 

 

 

“Sağlıklı İletişim Döngüsü İçin Dinleyip Anlayalım” 

İletişim kazalarına dikkat çeken Başkan Prof. Dr. Demir, dinlemenin önemine dikkat çekerek öğrenmenin en önemli unsurlarından biri olduğunu aktardı. Sözlerini, “İş hayatında aile hayatında karşımızdakini dinlemek ve anlamak için gayret göstermek kendimizin de anlaşılabilir olduğundan emin olmak önemli. Bu hem sosyal anlamda hem teknik anlamda bir döngüyü tamamlayacaktır.” diyerek sonlandırdı.  

 

 

“GTÜ, Dünyanın Önde Gelen Üniversitelerinden” 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar şöyle konuştu; “Gebze Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bu yana rüştünü ispatlamış gerek proje olarak gerek araştırma geleneği olarak baktığımızda Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden dünyanın da önde gelen üniversitelerinden olduğunu söyleyebiliriz. Eğitimde gün geçtikçe kalitemizi arttırıyoruz ve arttırmaya devam edeceğiz. Gelmiş olduğunuz bu noktada öğrencilerimizi, hocalarımızı tebrik ediyorum. Başarılarımız, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretleri ile mümkün olmaktadır. Öğretim üyelerimizin fedakarlığı, devletimizin üniversitemize sağladığı destek ile yapmış olduğumuz araştırmalarımızın kalitesini arttırıyoruz. Bu araştırmaların kalitesi eğitime de etki yapmaktadır. Gün geçtikçe hem yüksek lisansta hem de lisansta Gebze Teknik Üniversitesi tanınırlığını Türkiye'de ve dünyada arttırmaktadır.”  

 

“Öğrencilerimizi Yüksek Teknoloji ile Buluşturuyoruz” 

“Gebze Teknik Üniversitesi çok ciddi bir araştırma altyapısına, çok kaliteli bir akademisyen kadrosuna, kaliteli öğrenci topluluklarına sahiptir. 150'den fazla laboratuvarımızda öğrencilerimizi Yüksek Teknoloji ile buluşturuyor derinlemesine Ar-Ge yapıyoruz. Endüstri ile daha fazla iş birliği yaparak katma değeri fazla hizmetler yapmak istiyoruz. Böylelikle Türkiye'nin ekonomik katma değerine ciddi bir katkı sağlamış oluruz. Paydaşlarımızla sözde değil, somut olarak projeler bazında ve ürün odaklı iş birliklerimiz mevcut ve karşılıklı bir memnuniyet durumu vardır. İnşallah bundan sonra sadece savunma sanayi ile değil diğer sektörlerde de ciddi bir katkı sağlamış oluruz. Burada ürettiğimiz çıktıları diğer paydaşlarımızla iş birliği yaparak daha iyi katma değere dönüştürebiliriz.” 

 

 

“Ülkemize Katma Değeri Yüksek Hizmetler Yapalım” 

“Eğitime araştırmaya Ar-Ge ve altyapıya önem veren bir üniversiteyiz. Eğitim kalitemiz oldukça iyi. Bunu en iyi sanayide çalışmaya başlayan mezunlarımız ve yurt dışına çıkan mezunlarımız görüyor ve bize geri besleme olarak dönüyorlar. Gebze Teknik Üniversitesi'nin dünyadaki en iyi üniversitelerden hiçbir farkı yok. O üniversitelerde de görev yapmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye sanayisinde de çok ciddi gelişmeler var. Ar-Ge konusunda çok iyi mesafeler kat ettik. Dolayısıyla sizlerden ricam ülkemize katma değeri yüksek hizmetler yapalım. Hepinize bunu tavsiye ediyorum.” diye konuştu. 

 

 

  

 

Akademisyenlere Ödülleri Verildi 

Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Ödül Değerlendirme Kurulu tarafından Akademik Ödül Esasları Yönergesi çerçevesinde Bilim, Yılın Eğitimcisi, Araştırma Teşvik, Yılın Doktora ve Yılın Yüksek Lisans Tezi ödülü kategorilerinde akademisyenlere ödülleri verildi. 

Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Ödülleri:  

  • Bilim Ödülü  

Prof. Dr. Erhan DEMİRBAŞ 

  • Yılın Eğitimcisi  

Prof. Dr. Elif Özlem AYDIN 

Prof. Dr. Halit YANIKKAYA 

  • Araştırma Teşvik Ödülleri  

Mimarlık- Doç. Dr. Muhammed Ziya PAKÖZ 

İşletme/Yönetim Bilim Sistemleri-Doç. Dr. Farıd HUSEYNOV  

Mühendislik-Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem BALÇIK 

  • Yılın Doktora Tezi   

Mühendislik-Dr. Arş. Gör. Hasan TONBUL  

(Tez danışmanı Prof. Dr. Sayın Taşkın KAVZOĞLU) 

İşletme-Dr. İlhan ÇAM  

(Tez danışmanı Prof. Dr. Sayın Gökhan ÖZER) 

Temel Bilimler-Dr. Mehmet ARAS  

(Tez danışmanı Prof. Dr. Sayın Çetin KILIÇ) 

  • Yüksek Lisans Tezi  

Elektronik Mühendisliği-Aslıhan AKTEPE  

(Tez danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Arda ÜLKÜ) 

                   Mimarlık- Selda TOKLU 

(Tez Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Seher GÜZEKÇOBAN) 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38