Yeni Ring Hattı, 1 TL Ücretle Hizmette

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İnönü Caddesi esnafıyla gerçekleştirdiği toplantıda önemli duyurular yaptı.

Yeni Ring Hattı, 1 TL Ücretle Hizmette

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İnönü Caddesi esnafıyla gerçekleştirdiği toplantıda önemli duyurular yaptı.

05 Eylül 2024 Perşembe 09:10
Yeni Ring Hattı, 1 TL Ücretle Hizmette

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İnönü Caddesi esnafıyla gerçekleştirdiği toplantıda önemli duyurular yaptı. Başkan Büyükakın, İzmit Marina sahilinde bulunan geniş otoparktan şehir merkezine hizmet verecek yeni bir ring hattı oluşturduklarını açıkladı.

Yeni Ring Hattı 1 TL Ücretle Hizmette

Başkan Büyükakın, İzmit Marina sahilindeki geniş otoparktan şehir merkezine 15 dakikada bir kalkacak olan ring hattının ücretinin yalnızca 1 TL olacağını belirtti. Bu uygulama ile esnaf ve vatandaşlar arasında daha etkin bir bağlantı kurulmasının hedeflendiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, ring hattının 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla hizmete gireceğini duyurdu.

41Ç Hattı ile Ekonomik Ulaşım

Yeni ring hattının yanı sıra, 41Ç numaralı hattın da önemli bir ulaşım alternatifi olarak sunulacağı belirtildi. Bu hat, İzmit çarşısına ulaşımı kolaylaştıracak ve sahilde bulunan Vapur İskelesi ile Balıkhan’a da erişim sağlayacak. 41Ç hattı, her durakta yolcu alıp indirebilecek ve günde 50 sefer yapacak. Ulaşım bedeli ise yine 1 TL olarak belirlendi.

Esnafa Yönelik Yeni Düzenlemeler ve Destekler

Toplantıda Başkan Büyükakın, İnönü Caddesi esnafı için yapılacak yenilikleri de açıkladı. Caddede estetik düzenlemeler yapılacak; binaların dış cepheleri yeniden boyanacak, dükkânların saçak ve tabelaları yeniden düzenlenecek. Ayrıca esnafa tanıtım desteği verilecek ve ring hattında kullanılacak görseller hazırlanacak.

Vatandaşların Konforu İçin Düzenlemeler

Başkan Büyükakın, vatandaşların cadde üzerinde dinlenebileceği oturma alanlarının oluşturulacağını duyurdu. Cumhuriyet Parkı karşısındaki kaldırımda ve diğer geniş kaldırımlarda esnafın talep etmesi durumunda oturma bölümleri yapılacak. Ayrıca, yaşlılar için dinlenme bankları Akça Camii çevresine yerleştirilecek. Esnafların istekleri doğrultusunda yol üstü parklanma bölümleri de korunacak ve ilk yarım saat için ücretsiz park edilmesi sağlanacak.

Gelecek Projeler ve Yatırımlar

Başkan Büyükakın, İzmit şehir merkezine yapılacak kalıcı değişimlerin müjdesini verdi. Körfez-Kartepe metro hattının İzmit şehir içine girmesi sağlandı ve Baç mevkiinde 125 araçlık katlı otopark yapılacağı belirtildi. Başkan Büyükakın, yeni düzenlemelerle İzmit’in şehir içindeki canlılığının artacağına inandığını ifade etti.

Başkan Büyükakın’ın açıklamaları, toplantıya katılan esnaflar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Son Güncelleme: 05.09.2024 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38