Baran‘ın Mevlid Kandili Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baran‘ın Mevlid Kandili Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 17:13
Baran‘ın Mevlid Kandili Mesajı

 Belediye Başkanı İsmail Baran‘ın Mevlid Kandili Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan İsmail Baran, mesajında yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandili’ni daha idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Başkan Baran, mesajında şunları kaydetti:

“Karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum.

Cenab-ı Allah’ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz için yapacağımız dualara, tüm insanlık için yapacağımız duaları da ekleyerek, gönülden dua etmeliyiz. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir.

O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Herkesin rahmet ve mağfiret umarak kendince yapacağı ibadet ve yalvarışlar, inşallah hayırlı gelişmelere vesile olur.

Onun aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini de tebliğin başlangıcından zamanımıza kadar uzanan süreçte, rahmet, adalet, paylaşım, barış ve güvenlik gibi önemli ilkeleri her zaman önde tutarak umutsuz ve çaresiz insanların ümit ve ışık kaynağı olmaktadır.

Bizlere düşen, her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O'nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Mevlid Kandilinin, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 12.12.2016 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38