Sosyal sorumluluktaki öncülüğüyle tarım sektörünün geleceğine de yatırım yapan GÜBRETAŞ, başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor. Bu yıl da 9 ay boyunca aylık 300 TL ödenecek GÜBRETAŞ Eğitim Bursu için 9 Aralık’a kadar internet üzerinden başvuru yapılabiliyor.
Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında tarım sektöründe nitelikli insan gücünü artırmayı amaçlayan GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna ilk sınıftan başlayarak, lisans eğitimi boyunca geri ödemesiz Eğitim Bursu desteği veriyor.
2016-2017 öğrenim döneminde 300 TL olarak belirlenen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu için başvurular başladı. Ziraat fakültesini bu yıl kazanıp GÜBRETAŞ Eğitim Bursu desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 9 Aralık 2016 tarihine kadar şirketin internet sayfası (www.gubretas.com.tr) üzerinden burs için başvuru yapabilecek.
Başvurularda çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerinden herhangi birinin hazırlık veya 1. sınıfına ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor. Öğrenim dönemi boyunca, toplam 9 ay ödemenin yapıldığı GÜBRETAŞ Eğitim Bursu’nda, başvuru sonuçları da 23 Aralık 2016 tarihinde şirketin internet sitesinde açıklanacak.
GÜBRETAŞ Genel Müdür Vekili İbrahim Yumaklı, Türkiye’deki tarım sektörünün geleceğinde gençlerin önemli rol oynayacağını vurgulayarak, “Tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, 2007’den bu yana ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz Eğitim Bursu veriyor. Artık 10. yılına ulaşan bu uygulama öncü bir geleneğe dönüştü. Türkiye genelinde 33 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ’ın eğitim desteğinden toplamda 250’den fazla öğrenci yararlanmış olacak” dedi.
Sektörde değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inandıklarını belirten İbrahim Yumaklı, “Bu amaçla bir yandan her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçiyi ve ziraat mühendisini bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için eğitim toplantılarında buluştururken, diğer yandan yaptırdığımız okul binaları ve üniversite öğrencilerine verdiğimiz burslarla her alanda eğitime ve geleceğe destek oluyoruz” dedi.