Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu.

Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu.

30 Haziran 2024 Pazar 10:02
Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Koşusu, büyük bir heyecana sahne oldu. Yarış, Çocuk, Halk ve 10 Kilometre olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi ve katılımcılar arasında yoğun bir mücadele yaşandı.

İlk gün, Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen Çocuk Koşusu ile başladı. Başkan Söğüt'ün startını verdiği koşuda, farklı yaş gruplarındaki çocuklar arasında kıyasıya bir yarış gerçekleşti. Koşunun ardından Başkan Söğüt, katılımcılara sertifika ve madalyalarını takdim ederek onlarla sohbet etti.

İkinci gün, 10 Kilometrelik ve Halk Koşusu ile devam etti. Başkan Söğüt tarafından startı verilen 10 Kilometrelik koşuya yaklaşık 350 sporcu katıldı. Yarış Pisti içerisinde bir tur atıldıktan sonra Tütünçiftlik sahilinden Derince Sahili'ne geçen parkur, sporcular tarafından büyük bir kararlılıkla tamamlandı.

Halk Koşusu ise kısa bir süre sonra başladı ve büyük ilgi gördü. Her iki koşunun ardından Başkan Söğüt, vatandaşlarla bir araya gelerek festival ve koşuyla ilgili duygularını paylaştı. Festivalin 50. yılında gerçekleştirilen Kiraz Koşusu'nun, geleneksel hale getirilmesi kararlaştırıldı.

Ödül töreninde Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Kiraz Koşusu'nun gelecek yıllarda da devam edeceğini vurgulayarak konuşma yaptı. İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer ve MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu da etkinlikte konuşma yapan isimler arasındaydı. Dereceye giren sporcular, ödüllerini protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

ERKEKLER DERECE ALANLAR

Erkeklerde; Üzeyir Söylemez birinci olurken, ikinci Diren Sağlam, üçüncü de Canpolat Akbay oldu. 35-39 Yaş’ta Kasım Çağlar, 40-44 Yaş’ta Mustafa Araç, 45-49 Yaş’ta Ahmet Bayram, 50-54 Yaş’ta Bilal Dülger, 55-59 Yaş’ta Ömer Şahin, 60-64 Yaş’ta Soner Yurdadön, 65-69 Yaş’ta Osman Bülbül, 70+’da Oruç Atalayın birinci oldu.

KADINLAR DERECE ALANLAR

Kadınlarda ise 10 kilometrede birinci Ayşegül Cenik, ikinci Semra Bulut, üçüncü de Hamiye Ay oldu. 35-39 Yaş’ta Hürmüz Biçer, 40-44 Yaş’ta Şahnaz Yaman, 45-49 Yaş’ta Neslihan Zengin, 50-54 Yaş’ta Leyla Erbay, 55-59 Yaş’ta Aynur Gökelma, 60-64 Yaş’ta Ayşe Kılıç, 70+’da da Emine Semra Hergülman birinci oldu. Ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38