Körfez Belediyesi, son zamanlarda artan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye birimleri, kent genelindeki sokak hayvanları için dikkat edilmesi gereken noktalara yem bırakıldı.
Yoğun kar yağışı ve düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte sokak hayvanlarının beslenmesi arttı. Körfez Belediyesi bu durumu dikkate alarak harekete geçti ve sokak hayvanları için yemleme programlarını aldı. Ekipler, bölgedeki noktalara düzenli olarak yem amaçlı sokak hayvanlarının aç kalmalarını önledi.
Belediye birimleri, “Kent genelindeki bölünmelerden oluşuyor ve sürekli olarak kontrol ediyoruz. Ayrıca merkeze uzak yapılar yaşayan sokak hayvanları için de doğaya yem bırakıyoruz” dedi. Bu sayede sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir yaklaşım sergileyen Körfez Belediyesi, soğuk kış iklimlerinin onların yanında olduğunu gösterdi.
Sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılayarak onların yaşamlarını kolaylaştıran Körfez Belediyesi, sokak hayvanlarına destek olmalarını teşvik ediyor sokak hayvanları unutulmamalı hayatlar da bizim sorumluluğumuzun altında yaşıyorlar ve onların yardımlarını hepimizin görevidir.
(BEYAZ KANSER hızla yayılıyor) Sokak köpeklerinden insanlara geçen KİST HİDATİK hastaligi Turkiyede dünya ortalamasının 7 katı çok görülmeye başlandı.Kopek dışkısından yayılan bu kanser türü akciğer ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlara zarar verip kansere sebep oluyor.Sokak köpekleri çok acil toplanamali ve itlaf edilmeli.Bu çok ciddi bir sorun ve hızla büyüyor.