Avrupa Hareketlilik Haftası Kocaeli’de Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, 16-22 Eylül tarihleri arasında “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleştirildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası Kocaeli’de Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, 16-22 Eylül tarihleri arasında “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleştirildi.

19 Eylül 2024 Perşembe 12:00
Avrupa Hareketlilik Haftası Kocaeli’de Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, 16-22 Eylül tarihleri arasında “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi önünden başlayarak Gebze Teknik Üniversitesi’ne kadar süren bir bisiklet turu düzenlendi. Turda, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Ulaşım Dairesi Başkanı Salih Mülayim ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Nagehan Malkoç da yer aldı.

Paylaşımlı Kamusal Alanlar Teması

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlendi. Etkinlikte, kamusal alanların toplumsal yaşamda önemi, sağlıklı ulaşım ve hareketliliğin gerekliliği vurgulandı. Programa GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölümü Başkanı Ramūnas Janušauskas ve TBB Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak da katıldı.

Büyükşehir'den Hareketli Yaşam Vurgusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamını ileterek konuşan Başkan Vekili Abiş, “Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl bir tema belirliyor. Bu yıl ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ temasını ele alıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, parkları ve yeşil alanları büyüterek ulaşımı kolaylaştırmaktır. Hareketli yaşam bizim için son derece önemlidir” dedi.

Toplumsal Katkı ve Hareketlilik

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, üniversitede böyle bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu dile getirerek, “Üniversitelerin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı misyonu var. Son iki yıldır toplumsal katkıya önem veriyoruz. Kampüsümüzde sizleri görmek bizi mutlu edecek, çünkü biz topluma hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kocaeli’nin Sürdürülebilir Ulaşım Hedefleri

AB İletişim Bölümü Başkanı Ramūnas Janušauskas, Kocaeli’de olmaktan duyduğu onuru ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi ile uzun yıllardır iş birliği içindeyiz. Fiziksel hareketliliğin ve kamusal alanlara entegrasyonunun önemini vurgulamak istiyorum” dedi. TBB Proje ve Finansman Müdürü Ertuğrul Şafak ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir kentsel ulaşım planlarını hazırlayan Türkiye’nin ilk üç belediyesinden biridir. Belediyelerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38