İZAYDAŞ, Karbon Zirvesi’nde iz bıraktı

İZAYDAŞ, İstanbul’da yapılan Karbon Zirvesi’nde temiz enerji üretimi projeleriyle dikkat çekti

İZAYDAŞ, Karbon Zirvesi’nde iz bıraktı

İZAYDAŞ, İstanbul’da yapılan Karbon Zirvesi’nde temiz enerji üretimi projeleriyle dikkat çekti

09 Nisan 2015 Perşembe 10:09
 İZAYDAŞ, Karbon Zirvesi’nde iz bıraktı
  Türkiye’nin atık yönetimindeki lider kuruluşu İZAYDAŞ, II. İstanbul Karbon Zirvesi’nde farklı sektörlerin lider firmaları ile bir araya geldi. Zirvede "Karbon Yönetimi ve Endüstri" başlıklı oturumda Genel Müdür Muhammet Saraç, İZAYDAŞ’ın atık bertarafında temiz enerji üretimi faaliyetlerini anlattığı sunumu ile dikkat çekti.

 II. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ

Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun desteğiyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından düzenlenen II. İstanbul Karbon Zirvesi Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 KARBON SALINIMINI AZALTMAK

Karbon salınımını azaltmak için ülkelerin ne tür politikalar ve araçlar geliştirmesi gerektiğinden temiz teknolojiye geçiş ve enerji tasarrufu yoluyla sektörlerde nasıl azaltım sağlayabileceğine kadar çok farklı konuların tartışıldığı zirvede Türkiye’nin mevcut durumu ile olası hedefler de uzmanlar tarafından ele alındı.

 FARKLI SEKTÖRLER BULUŞTU

II. İstanbul Karbon Zirvesi, çimentodan otomotive, enerjiden demir-çelik ve kimyaya kadar birbirinden farklı sektörlerin tepe yöneticilerine çeşitli oturumlarla ev sahipliği yaptı. "Karbon Yönetimi ve Endüstri" başlıklı oturumda İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç bir sunum gerçekleştirdi. İZAYDAŞ’ın Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi projesi ile ilk karbon kredisini alarak çevre ve hava kalitesine ciddi katkı sağladığını belirten Saraç, bu tesisin 75.000 ton CO2 emisyon azaltımı ile yaklaşık 75.000 adet ağacın ömrü boyunca sağlayacakları toplam emisyon azaltımının sağlandığını kaydetti.

 HEDEF; TOPLUMUN KONUYU BİLMESİ

İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ise zirvede firmaların üst düzey yöneticilerinin karbon yönetimlerini anlatarak, sürdürülebilirlik iş kültürlerine dair görüş ve önerilerini paylaştıklarını belirtti. Prof. Dr. Karaosmanoğlu, üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini anlattı.

 

Son Güncelleme: 09.04.2015 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38