Kentsel Dönüşüm ve Dirençli Şehir, Kocaeli Üzerine İstişare Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

Kentsel Dönüşüm ve Dirençli Şehir, Kocaeli Üzerine İstişare Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

13 Eylül 2024 Cuma 10:19
Kentsel Dönüşüm ve Dirençli Şehir, Kocaeli Üzerine İstişare Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. Başkan Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Akgün ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek kentsel dönüşüm, envanter çalışmaları ve deprem konularında kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Toplantıya, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Numan Balaban da katıldı.

Kocaeli’nin Deprem Riskine Karşı Yapılan Çalışmalar

Toplantının ana gündem maddesi, kentsel dönüşüm ve afetlere dirençli bir Kocaeli oluşturma konuları oldu. Başkan Büyükakın, şehirdeki kentsel dönüşüm projeleri ve yapı envanteri çalışmalarının öncelikli olduğunu belirtti. Bu kapsamda mühendislerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanarak daha sağlam yapılar inşa etmenin önemine dikkat çekti. Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin geleceği için bu alandaki adımların devam edeceğini vurguladı.

İnşaat Mühendisleri ile Güçlü İşbirliği

Başkan Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odamız ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen faaliyetlerin şehre büyük katkı sağladığını ifade etti. Mühendislik bilgisi ve deneyiminin, kentsel dönüşüm ve dirençli şehir hedeflerine ulaşmada kritik bir rol oynadığını belirten Başkan Büyükakın, bu işbirliği sayesinde şehirdeki yapılarla ilgili önemli verilere ulaşarak, daha güvenli bir Kocaeli inşa etme hedefinde olduklarını söyledi.

Ortak Çalışmaların Devamı

Toplantıda, mevcut yapıların envanter çalışmaları da ele alındı. Bu çalışmaların, Kocaeli’nin depreme hazırlıklı bir şehir olmasında kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Başkan Büyükakın, inşaat mühendisleriyle yapılan ortak projelerin süreceğini ve Kocaeli halkının güvenliğini artırmak için işbirliğine devam edeceklerini ifade etti. Toplantı, şehirdeki projelerle ilgili ortak çalışmaların planlanmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38