Kocaeli iş dünyasının, KOSGEB başta olmak üzere devlet desteklerinden faydalanması ve gücüne güç kalması amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenleyen KOTO, bu kez Basın- Yayın Sektörü için çalışma yaptı. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Şen ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, KOTO üyesi olması aranmaksızın çok sayıda Basın- Yayın Sektörü temsilcisi katıldı. KOSGEB Kocaeli İl Müdürü İbrahim Ustaömer; imtiyaz sahibi, firma müdürü, işletme müdürü pozisyonlarındaki katılımcılara, KOSGEB’in sağladığı desteklerle ilgili bilgi sunarken, KOTO’nun iştirakçisi olduğu ABİGEM yetkilileri ise, firmalara proje yazımında destek olduklarını duyurdu.
BAŞKAN BULUT: YANINIZDAYIZ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, KOTO olarak öncelikli amaçlarının, firmaları devlet desteklerini yanlarına alarak büyümelerine katkı sunmak olduğunu ifade ederek, “Devletimizin farklı kurumlar üzerinden birçok sektörü desteklediğini, önemli hibe programları sunduğunu biliyoruz. Ancak bu programların daha geniş kitlelere duyurulması ve katılımın daha fazla olması amacıyla KOTO olarak sektörel bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Amacımız, programların daha çok duyulması ve üst düzeyde katılım sağlanması. Kocaeli Ticaret Odası olarak iştirakçisi olduğumuz ABİGEM yetkilileri de, destek programlarından faydalanmak için yazacağınız projelere danışmanlık hizmeti veriyor. KOTO ve ABİGEM sizlerin her zaman yanında” dedi.
BASIN SEKTÖRÜNE ÖZEL DESTEKLER
Akabinde KOSGEB İl Müdürü İbrahim Ustaömer’in sunumuna geçildi. Basın- Yayın Sektörü’nün de desteklendiği ve firmalara kira, personel gibi önemli alanlarda finansman olanağı sağlayan İş Birliği Güç Birliği Destek Programı hakkında bilgi sunan Ustaömer, “İşbirliği Güç Birliği Programının amacı ortak sorunlara ortak çözümler sunabilen projeleri desteklemektir. Sıkıntıyı sizler belirleyeceksiniz bizler sizi destekleyeceğiz. Ortaklık modellerine göre 5 milyon TL’ye kadar destek verebiliyoruz. İşletici Kuruluş Modeli ve Proje Ortaklığı Modelimiz var. Proje süresini en az 12 ay en fazla 36 ay olarak belirledik. Asgari KOBİ sayısı 2, 3, 5 olmalı. İşletici Kuruluş Modeli’nde geri ödemesiz 2 milyon, geri ödemeli 3 milyon olmak üzere toplam 5 milyona kadar destek sağlayabiliyorıız. Proje Ortaklığı Modeli’nde de 10 milyon TL’ye kadar destekler sunabiliyoruz. Ortak projelerde kurum başına geri ödemesiz 250 bin, 500 bin ve 1 milyon TL gibi rakamlarla destekte bulunabiliyoruz. Personel giderleri, yazılım giderleri, işyeri kirası, hizmet alımları, makine teçhizat ihtiyacı gibi giderleri destekleyebiliyoruz. İnşaat gideri, taşıt alımı, personel SGK’larını desteklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.