Oğlunu öldüren babaya 15 yıl hapis

Kolon kanseri olan ve kendisine ‘öldür beni baba’ diye yalvaran oğlu Fatih Biricik'i acı çekmesin diye öldüren baba Salim Biricik’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk celsesinde karar çıktı

Oğlunu öldüren babaya 15 yıl hapis

Kolon kanseri olan ve kendisine ‘öldür beni baba’ diye yalvaran oğlu Fatih Biricik'i acı çekmesin diye öldüren baba Salim Biricik’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk celsesinde karar çıktı

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:51
Oğlunu öldüren babaya 15 yıl hapis

 Olay, 29 Mart'ta  İzmit Erenler Mahallesi Erenler Cedit Konutları B5 blok adresinde meydana gelmişti. Ülke gündemine bomba gibi düşen olayda Salim Biricik,  kendisine ‘öldür beni baba’ diye yalvaran kolon kanseri olan oğlu Fatih Biricik'i silahla vurarak öldürmüştü. Olay sonrası teslim olan baba Salim Biricik, oğlunun kolon kanseri olduğunu ve acı çekmemesi için vurduğunu söylemişti. Yaşanan olayın ardından tutuklanan ve hakkında dava açılan Salim Biricik’in ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.  Davanın ilk celsesinde hakim kararını verdi.

 

OĞLUM HASTAEDEN ÇIKMAK İSTEDİ

Davada maktulün babası sanık Salim Biricik, avukatı Hakan Akkaya, maktulun annesi müşteki Lalehan Biricik ve yakınları hazır bulundu. Gözyaşları içerisinde savunmasını veren Sanık Salim biricik, “Daha önce vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ediyorum. Maktul oğlum olur. Kanser hastası olmuştu. İzmir’e götürüp tedavisini yaptırmak istedim. 7 ay orada kaldık. Ameliyat oldu. Biraz düzeldi, İzmit’e geldik. Hastalığı tekrar nüksedince Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne götürdük. Tedavisinde başlandı ve kemoterapi görmeye başladı. Doktorlar hastanede kalması gerektiğini söylemesine rağmen oğlum hastaneden çıkmak istiyordu” dedi.

 

 2-3 GÜN YAŞAR DEDİLER

Ayakta durmakta güçlük çeken ve oldukça bitkin olduğu gözlenen Salim Biricik, “Doktorlar ise hastaneden çıkarsa 2-3 gün ancak yaşar demişlerdi. Oğlumun ısrarı üzerine hastaneden çıkartıp eve getirdik. Doktorlar bütün ilaçların denendiğini söylemişlerdi. İçtiği ilaçları kusuyordu. Kendisinden kan geliyordu. Sürekli beni ya iyileştirin ya da öldürün diyordu. Bana hitaben ‘sen ne biçim babasın manyak mısın geri zekalı mısın beni ya iyileştir ya da öldür’ diyordu. Doktorlara sakinleştirici vermelerini ya da uyutmalarını söylemiştik. Psikolojisi iyice bozulmuştu” şeklinde konuştu.

 

YAPTIĞIMDAN PİŞMANIM

Olay gecesini anlatan acılı baba Biricik, “Olayın olduğu akşam durumu kötüleşmişti. İzmit Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Doktorlar serum verip kan takviyesi yapılması gerektiğini söylediler. Bir kaç ünite kan verdiler tekrar eve geldik. Oğlum sürekli bana ‘ya beni öldür ya da beni iyileştir’ diye serzenişte bulunuyordu. Oğlumun acılarına dayanamadım. Psikolojim iyice bozulmuştu. Çaresiz kaldım, daha önceden evde bulunan hiç taşımadığım tabanca ile oğluma fark ettirmeden ateş ettim. Yaptığımdan pişmanım” dedi.

 

HERŞEY İÇİN ÇOK GEÇTİ

Davada müşteki sıfatındaki maktulün annesi Lalehan Biricik beyanında eşi olan sanık Salim Biricik’ten şikayetçi olmadığını söyledi. Anne Biricik, “Oğlum kanser hastası olmuştu. Hastalığı ilerlemişti. Acılarına dayanamıyordu. ‘Ya beni yaşatın ya da beni öldürün siz ne biçim anne babasınız. Allah belanızı versin gerizekalı mısınız? Manyak mısınız?’ diyerek hakaretler ediyordu. Olayın olduğu gece çamaşır astığım sırada silah sesi duydum. Salona geldiğimde oğlum kanlar içerisindeydi. Olayı görünce şoka girmiştim. Ambulans çağırmıştık. Fakat her şey için çok geçti. Sanık olan eşimin de psikolojisi bozuktu. Sürekli ilaç kullanıyordu.” İfadelerinde bulundu.

 

NE BİÇİM BABASIN

Duruşmada tanık olarak dinlenen Sanık Salim Biricik’in akrabaları olan Tanık Temel Onat ve Vedat Onat beyanlarında benzer ifadeler vererek , “Sanığın oğlunun hastalığı ilerleyince sanığa hitaben “beni öldürün bana acı çektiriyorsunuz Allah belanı versin. Sen ne biçim babasın” gibi hakaretlerde bulunuyordu. Son zamanlarda maktul ziyaretçide kabul etmiyordu. Psikolojisi iyice bozulmuştu” dediler.

 

TAHRİK İNDİRİMLERİNİN UYGULANMASINI TALEP ETTİ

Son olarak ek süre istemeyen sanık avukatı Hakan Akkaya, “Sanık suç işleyecek biri değildir. Oğlunu tedavi ettirebilmek için tüm mal varlığını satmıştır. Sunduğumuz raporlardan da anlaşılacağı üzere oğlunun 2 ay ömrü kalmıştır. Olay günü acil servise götürmüşler, elinden gelen tüm çabayı harcamış olmasına rağmen acılarını dindirememiştir. Oğlunun da söylemiş olduğu sözler üzerine tahrik altında böyle bir olay meydana gelmiştir. Sanık hakkında tahrik indirimlerinin uygulanmasını istiyoruz. Ailesi ve kendisi perişan olmuştur” dedi.

 

15 YIL CEZA

Yakın akrabayı tasalaryarak ve kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanan Salim Biricik’in cezası ilk olarak ağır tahrik indirimiyle müebbette, iyi hal, hastane raporları ve olayın durumu gözetilerek 15 yıl hapis cezasına karar verildi. Sanık Salim Biricik yasalara 15 yıl hapis cezasının 3/2’lik kısmını çekecek olması nedeniyle 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilecek. Sanığın ruhsatsız silah bulundurma suçundan cezası ise hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verildi.

Son Güncelleme: 15.06.2016 14:52
Anahtar Kelimeler:
BabaOğlunuöldüren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38