ÇOCUKLARDAN MENDİL ALMAK ÜLKENİN GELECEĞİNE KURŞUN SIKMAKTIR

İzmit Belediyesi tarafından, Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’ne dikkat çekmek için Yürüyüş Yolu’na su ve mendillerin yer aldığı stant açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vatandaşlara su ve mendil dağıtarak çocuk işçiliği ile mücadele konusuna dikkat çekildi.

ÇOCUKLARDAN MENDİL ALMAK ÜLKENİN GELECEĞİNE KURŞUN SIKMAKTIR

İzmit Belediyesi tarafından, Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’ne dikkat çekmek için Yürüyüş Yolu’na su ve mendillerin yer aldığı stant açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vatandaşlara su ve mendil dağıtarak çocuk işçiliği ile mücadele konusuna dikkat çekildi.

12 Haziran 2015 Cuma 17:10
 ÇOCUKLARDAN MENDİL ALMAK ÜLKENİN GELECEĞİNE KURŞUN SIKMAKTIR
 ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN PARA KAZANMAYALIM

 Başkan Doğan yaptığı açıklamada” belki de çoğumuzun çok da duymadığımız çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekmek için bu etkinliği düzenliyoruz. Hayatta çeşitli zorluklar, sıkıntılar var. Çocuklarımız bu nedenle erken yaşta hayatın içine atılıyor. Aileler bu sıkıntılar karşısında çocuklarını iş hayatının içine atmanın yanında çocukların çocuk olmasından faydalanarak onların üzerinden para kazanma düşüncesi içinde olabilirler. Her nedenle olursa olsun, bir çocuğun çocuk yaşta yapması gerekenler dışındaki yaptığı her şey çocuğun zararınadır, çocukların istismar edilmesidir. Bu yapılanlar, çocuğumuzun gelecekte sağlıklı bir birey olmasının engellenmesidir.

 ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ ÖLDÜRMEYLİM

 Çocuğunuzun yarın büyüdüğünde  sıkıntılı, sorunlu bir birey olması demektir. Hatta sorunlu bir baba, anne olması demektir. Sorunlu anne ve babanın yetiştirdiği çocuklarda  sorunlu olacaktır. Çocuğa, çocuk yaşta yapması gereken işler dışında işler yaptırılması bu kadar  önemlidir. Bir çocuğa, mendil, su sattırmak istismardan başka bir şey değildir. Bunları yaptırmak çocuğun geleceğini öldürmek demektir. Bir çocuğun sattığı mendili, suyu almak da aynı şeydir. Bunun için çocuk işçiliği konusunda çok hassas olmalıyız. Bir mendil ve su almaktan ne çıkar dememeliyiz. Mendil, su alarak çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz.

 ÇOCUKLAR BİZE EMANET

  Bu ülkemizin geleceğine sıkılan bir kurşundur. Bayrağımızı, değerlerimizi teslim edeceğimiz yarının büyüklerine yapılacak en büyük kötülüktür. Mutsuz aileler, sorunlu aileler demektir. Yoksulluk, hiçbir çocuğun istismar edilmesine neden olamaz. Günümüzde, sosyal anlamda, kaymakamlıklar, belediyeler sivil toplum örgütleri bu tür ailelere önemli destekler sağlamaktadır. Çocuklar bize emanettir. Onlara sahip çıkıp en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Çocuklara yaşına uygun faaliyetler yaptırmazsak, onlardan faydalanmaya kalkışırsak işte o zaman geleceğimiz karanlık demektir.

 YARDIM EDERKEN ZARAR VERMEYELİM

 İzmit Belediyesi çocuk dostu bir belediyedir. Türkiye’de ilk defa çocuk hakları masasını ve çocuk hakları okulunu kuran belediyeyiz. Bütün vatandaşlardan rica ediyorum, lütfen çocuğu kucağında dilenenlere para vermeyin, çocuğun eline mendil sıkıştırıp satanlara taviz vermeyin. Çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimleri için, çocuğun bulunması gereken yerde olması için toplum olarak üzerimize önemli görevler düşüyor. Bu konuda  tabii ki en önemli görev devlete düşmektedir. Ama bu iş sadece devletin yapacağı bir iş değildir.  Toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Tek derdimiz, daha güçlü, sağlıklı, mutlu aileler oluşturmaktır. Bizler duygusal bir milletiz. Darda olana yardım eder, düşeni kaldırmaya çalışırız. Biri bir şey istiyorsa, yalvarıyorsa onu geri çevirmeyiz. Bu bizim hem dini hem de insani değerlerimizden geliyor. Ama istismara müsaade etmeyelim. Yardım yapmak isterken ona zarar vermeyelim. Bir çocuk mendil, su sattırılıp dilendiriliyorsa işte buna izin vermeyelim. Çocukların duygu sömürüsü olarak kullanılmasına hep birlikte karşı durulalım. Göz bebeğimiz olan çocuklarımızı kıymayalım” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 12.06.2015 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38