Büyükşehir Güvenli Yol Projesi’yle kazalara dur diyecek

Kent genelinde sık sık trafik kazasının yaşandığı noktalar Güvenli Yol Projesi kapsamında belirlenerek tedbirler alınacak

Büyükşehir Güvenli Yol Projesi’yle kazalara dur diyecek

Kent genelinde sık sık trafik kazasının yaşandığı noktalar Güvenli Yol Projesi kapsamında belirlenerek tedbirler alınacak

09 Nisan 2015 Perşembe 10:27
 Büyükşehir Güvenli Yol Projesi’yle kazalara dur diyecek

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güvenliği konusunda yeni bir proje başlatıyor.  Kocaeli Valiliği ile yapılan protokol çerçevesinde Güvenli Yol Projesi hayata geçiriliyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan proje ile Kocaeli il sınırları içerisinde gerçekleşen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının oluşturduğu hasarların ve kayıpların en aza indirilmesi hedefleniyor. Proje ile bu tür kazaların sebepleri araştırılarak bunların önlenmesi için gerekli tedbirler alınacak.

 BULUT VERİ SİSTEMİ

Proje kapsamında Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen Bulut Veri Tabanı Sistemi’nde veri girişinin sağlanması için, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgisayar ekipmanı ve yazılım sağlanacak. En çok kazanın olduğu yerler, verilere bakılarak noktasal olarak belirlenecek.

 KAZALARIN YOĞUN OLDUĞU YERLER BELİRLENECEK

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde internet ortamında trafik kazalarının mekansal ve sayısal verilerinin güncel bir şekilde depolanması sağlanacak. Aynı zamanda oluşturulacak veri tabanlı uygulamalar ile birlikte istatistiksel analizlere hızlı bir şekilde erişilebilecek. Böylece trafik kazalarının yoğun olarak gerçekleştiği kavşak noktaları Bulut Veri Tabanı sisteminde görüntülenebilecek.

 ÖNLEMLER ALINACAK

Kocaeli’nde en problemli noktalarda yol güvenliği incelemeleri yapılacak ve buralarla ilgili uygulamalar yapılacak. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında tekrarlanan problemlerin incelenmesi ile elde edilen sonuçlar ve toplanan bilgiler ışığında gerekli tedbirler alınacak.

Son Güncelleme: 09.04.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38